Longevity - En blogg om hälsa - 1 januari 2022

1 januari 2022

Jag har mål för året och förutsätter att det här blir bästa året någonsin. Insåg häromdagen att jag och min pojkvän egentligen inte haft ett förhållande pre-corona. Vi blev ett par i december 2019 och i februari året därpå sattes allt på sin spets när vi alla fick uppleva en pandemis början första gången i modern tid. Ja hur skall jag sammanfatta det här då? 
 
Jag tänker ur ett hälsoperspektiv såklart. Jag har klarat mig från att bli sjuk hela året fram till ett par dagar innan julafton när jag åkte på covid som de flesta andra i min närhet faktiskt. Det var tungt och ångestfyllt och det kändes för djävligt att behöva fira jul utan alla barnen omkring mig. Ännu mer surt att inte kunna hänga med min älskling lika länge som vanligt. Hur som helst, det går mot bättringvägen, jag har lite eftersläpande hosta som gör att jag väljer att ta det lugnt med träning några dagar till. 
 
  • Det här året kommer bli året när rutinerna sitter. Jag mår så mycket bättre av att ha fasta rutiner och eftersom mitt HRV är alldeles för lågt så kommer jag fokusera på att hitta metoder och aktiviteter som får mig att koppla av. Lågt HRV är ett tecken på stress. 
  • Min träning kommer få ett helt annat fokus. Träna smartare för att hålla mig skadefri. Fortsatt varva styrketräning med BJJ men också lägga in ett löppass en gång i veckan. 
  • Kost och fasta kommer jag fortsätta med som vanligt. Keto fungerar! Jag kommer dock lägga till lite bär och ev andra C-vitaminer via kost. 
  • Kalla bad och IR-bastu regelbundet samt meditera morgon och kväll. Det är saker som forskning visar är stressreducerande. 
  • Utöver fortsatta rutiner kommer jag lägga in andra saker som får mig att koppla av, ev delar jag med mig av de också så småningom men i dagsläget är det inte aktuellt. Jag hoppas kunna hålla skrivandet igång detta året som en hjälp för mig att upprätthålla rutiner. 
 
 
#1 - - Hanna Karlsson:

God fortsättning på det nya året! Kul med en uppdatering igen. Trist att du blev sjuk innan jul men skönt att du inte blev allvarligt sjuk.

#2 - - Lizz :

Test för att se om det går att komme tera utan att logga in.