Longevity - En blogg om hälsa - july 2021

Meditation

"This practice is simply about not being distracted in the automaticity of thoughts, whats left when you are not distracted is nothing but the vividness of counsciousness experience"...
 
Det här citatet av Sam Harris tycker jag sammanfattar vad meditation handlar om för mig på ett väldigt bra sätt. Jag har mediterat regelbundet i ungefär 18 månader nu och jag har kämpat hårt med att försöka komma in i det och få ut någonting av det. Första tre-fyra månaderna var lite av en bedrift bara av att komma igenom de tio minuter som den guidade meditationen tog. Att ens sitta still mer än någon minut var riktigt tufft för mig. Grejen med meditation är något helt annat än vad jag trodde det skulle vara och syftet med meditation likaså. Att inte bli distraherad av automatiserandet av tankar är inte så lätt som det låter. Försök själv att inte tänka på någonting. 
 
Jag mediterar i snitt fyra dagar i veckan. Tio minuter räcker. Jag använder en app som heter Waking up. Jag har skrivet om den förut men tycker det tål att upprepas. Den är inte gratis i långa loppet men om du gärna vill meditera och tycker appen är bra så kan du skriva till företaget så får du den gratis i ett år. Alla skall kunna meditera, pengar skall inte vara ett hinder anser skaparen Sam Harris.
 
Idag kan jag lugnt säga att jag inte har några som helst problem att sitta i tio minuter och fokusera på just de tio minuterna. Självklart glider man iväg i andra tankar under sessionen men det går snabbare och snabbare att komma tillbaka till nuet. Som Sam brukar säga, detta kan vara de enda tio minuterna du har idag och de kommer inte tillbaka. Du har resten av dagen till att tänka på allt annat. Meditation har gjort mig gott. Mer eftertänksam, lugnare inombords och mer medveten om vad som sker omkring mig. 
 
 
 
 
Visa fler inlägg