Longevity - En blogg om hälsa - june 2021

Utmaningar, lyckas eller faila

Jag gillar att ge mig själv utmaningar. Främst träningsmässigt men generellt sett i livet egentligen. Ibland kan jag ha svårt att hitta motivationen och vissa dagar spökar psyket redan innan det är dags att utmana och då går det tyvärr sällan bra. Igår hade jag tänkt att förbättra mitt PB i marklyft från 120 till 125 kilo men av någon anledning så hade min hjärna bestämt sig redan innan att det inte skulle gå. Jag vet inte varför vissa dagar blir så. Igår tränade jag dessutom fastande så troligtvis inbillade jag mig att jag skulle vara svagare och då blev det så. 
 
Hur som helst, inget ont som inte har något gott med sig. Jag beslutade mig för att testa och se om jag klarade av att klättra på rep. Efter att jag sabbade mitt finger så har min greppförmåga varit sådär skall sägas. Det är därför jag använder remmar när jag lyfter. Slet av alla ledband och sprängde ledkapseln under ett träningspass när fingret gick ur led. Fick tyvärr dåligt bemötande från vården så när jag fick iväg egenremiss till specialist så var det i princip för sent att göra fingret helt bra igen. Fick till det något så när i varje fall.
 
 
Klarar mig hyfsat okej, det påverkar greppförmågan en del men kunde varit värre. Det gick att klättra på rep dock. Jag gjorde sex vändor upp och ner och det hade gått med fler men fick lite ont i händerna så valde att göra annat efter det. Vissa dagar när jag bestämt mig för att göra något (till exempel marklyftet) så kan jag glömma att ha en backupplan ifall det går åt fel håll med planen. Igår fick jag improviserat och det blev drag och pressövningar. Jag måste bli bättre på att strukturera upp träningen.
 
 
Min finis var väldigt pepp när jag misslyckades med mitt marklyftsförsök i varje fall. Han har så pass mycket erfarenhet av både lyckade och misslyckade försök att han kan känna in. Det blev bra ändå. Jag misslyckades med en sak men överraskade mig själv med att lyckas med en annan. Sen fick jag världens bästa tröst med. Älskar!
 
 
 
 
Visa fler inlägg