Longevity - En blogg om hälsa - Longevity

Longevity

För mig är en av de viktigaste sakerna i livet att åldras med hälsan i behåll. Inte så mycket, leva extra länge utan att leva på ålderns höst med kvalitet. Det är anledningen till att jag fokuserar ganska mycket på att hålla mig hälsosam och jobba förebyggande med min kropp. Varför skall man jobba och slita hela livet för att gå i pension och inte orka göra någonting? Det är då man har möjlighet att göra allt det där som man inte hunnit i livet. Det finns hur mycket som helst att läsa i forskningsväg om vad man kan göra för att "hacka" sin kropp. Jag är bara i början på min resa men tycker ändå att jag har kommit ganska långt. Här i bloggen kan man utläsa vilka områden det rör sig om av de rubriker jag skriver under. Till exempel kallbad, fasta, träning, keto etcetera. En annan sak som jag börjat kika på är olika kosttillskott som kan hjälpa kroppen att hålla sig frisk och stark. Collagen har jag ätit några månader nu och jag kan se en tydlig skillnad på både hud och hår men jag har dessutom mycket mindre problem med de leder som åsamkat besvär innan. 
 
Nu har jag lagt till Resveratrol i min dagliga dos kosttillskott. Det kommer inte kunna visa på någon effekt den närmsta tiden men man måste tänka långsiktigt också.
 
"Resveratrol är en antioxidant och en växtpolyfenol som bildas av flera växter, bland annat i skalet på röda vindruvor. Resveratol har en rad olika goda hälsoeffekter, som antiinflammatoriska, neurologiska, cancerhämmande, virushämmande och till och med antiåldrande effekter har rapporterats." (Källa Wikipedia).
 
Jag har läst lite sammanfattningar av olika studier men också tittat på en del forskares Youtubevideos eller intervjuer av forskare som publiceras på Youtube. Dr David Sinclair och Dr Rhonda Patrick
 
 
 
Den här kanalen förklarar väldigt bra också