Longevity - En blogg om hälsa - Sista hypertrofipasset på länge..

Sista hypertrofipasset på länge..

Imorgon kör vi sista passet detta tredje inkrement. Det blir rygg och biceps. Idag tog vi mått igen och det har skett en del ökning på mig. Kanske inte så mycket rent siffermässigt som det känns i kroppen med ett undantag. Mina ben. Sedan vi startade i Oktober så har benens omkrets ökat med hela 8,5 cm vilket jag har känt av på mina byxor. 
 
Viktmässigt har jag gått upp 3 kg under den här perioden (25% lär vara fett har jag förstått, man måste äta mycket för att växa). Tilläggas skall att jag redan hade gått upp två kilo sedan sommaren på grund av annan träning och mat. 
 
Övriga skillnader är som följer:
Bröst: Ingen märkbar skillnad, samma mått igenom (kan såklart bero på olika mätpunkter).
Mage: 3 cm ökning, här tror jag det mesta av fettet lagt sig.
Axlar: En ökning på två cm.
Höger arm: Biceps då, ökat 2,5 cm
Vänster arm: Samma som ovan
Höger ben: Låret en ökning på 8,5 cm. Här har jag lyckats få till många repetitioner på riktigt tunga vikter så jag är inte förvånad.
Vänster ben: Samma som ovan
Stuss: Tyvärr bara två cm ökning här men bättre än inget.
 
Jag tycker det är bra att använda mätmetod! Även om det blir vissa diffar för att det inte mäts på exakt samma ställe från gång till gång så ger det ändå en bild, visar tendenser om man är på väg åt rätt håll. Vågen säger inte så mycket egentligen och det man själv uppskattar kan ju ibland stämma men ibland visa sig vara helt fel.
 
Resultatet ger indikationer på vad jag har gjort bra och vad jag behöver jobba mer på för att nå de resultat jag vill ha. Nu kommer dock två veckor av återhämtningsträning och efter det blir det förhoppningsvis operation. Efter operationen (kan bli ett inlägg om det) så kommer träningen se helt annorlunda ut i minst 5-6 månader i varje fall.