Longevity - En blogg om hälsa - Rehabperiod

Rehabperiod

Varje träningsinkrement på sex veckor avslutas med ett tvåveckors rehab-, prehabinkrement. Som jag skrivit tidigare så kör vi sexveckorsinkrement med riktigt tung styrketräning tre pass i veckan varvat med tre jiujtsupass i veckan. Alltid en vilodag. Efter ett sådant tungt träningsinkrement så tar vi en period på två veckor där vi downshiftar. Det vanliga är att vi fortsätter med jiujitsu tre pass i veckan och i övrigt kör vi en 72 timmars fasta, löpträning två pass (långsamt tempo, 30 minuter per pass), yoga eller stretching och lite aktiviteter som är gynnsamma för kroppen. Till exempel bastu, massage och liknande. 
 
Den här gången blir lite annorlunda. Vi skippar den långa fastan (mest på grund av att jag skall opereras) och kör vanlig periodisk istället. Det vill säga 16-18 timmar per dag samt ett dygn precis innan det är dags. Vi har bulkat sedan i oktober i princip så det är dessutom dags att trappa ner på matintaget och droppa det extra fett som bulkandet inneburit. Det bästa är att gå ner långsamt så att man inte tappar muskelmassan med. För mig innebär det att skippa grädde i kaffet, skippa jordnötter varje kväll och sådana saker. I övrigt så kommer jag fortsätta äta keto och försöka stanna i ketos. 
 
Sista veckan innan operation kommer jag försöka hålla mig hemma. Jag vill inte riskera att åka på något virus så att operationen blir inställd och framflyttad. 
 
Så, efter operationen kommer vi inte träna efter samma program jag och min partner. Han kommer fortsätta med jiujitsu samt påbörja ett crossfitinkrement. Jag kommer inte träna jiujitsu på minst tre månader. Första tio dagarna efter operationen kommer jag bara kunna ta promenader. Därefter kommer jag påbörja träning av nedre delen av kroppen. Det kommer jag kunna hålla på med följande två månader och därpå försiktigt börja med träning för överkropp. Det kommer vara frustrerande många gånger det vet jag men samtidigt har jag jobbat med att ställa in mig på detta sedan operationsdatumet bokades i somras.
 
Jag kommer behöva massor av tips på poddar, dokumentärer, bra böcker med mera som har fokus på hälsa, gärna longevity. Har du tips kring detta så bomba mig gärna med dem. Det uppskattas mycket!
 
 
Tack för du läste!
 
 
 
#1 - - ★Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! ★:

Just när det kommer till hälsa känner jag mig ganska lost ofta får jag medge :) . Men jag kan förstå att det är något man tycker är intressant också. Eller jag kan en del om hälsa men läser väl inte direkt på om saken.