Longevity - En blogg om hälsa - Kiropraktik!!

Kiropraktik!!

Annons i samarbete med Sockander kiropraktik
 
När man tränar brasiliansk jiujitsu så är det egentligen bara en tidsfråga inna någon del av kroppen plötsligt känns som den sitter på fel ställe haha. Skämt åsido, jag hade tränat jiujitsu i runt ett år när jag första gången fick boka tid hos kiropraktor. Jag hade aldrig varit hos någon innan så jag visste egentligen inte vad jag hade att vänta mig. Jag hade inga förväntningar om att komma därifrån smärtfri heller.
 
Jag hade fel. När jag var där första gången så gick jag dit för att jag hade problem med en låsning mellan skuldrorna. Troligtvis en av de vanligaste åkommorna när man som jag är kass på att stretcha efter träning. Några få moment gjordes och när jag gick därifrån kände jag mig som en ny människa.
 
Vad gör en kiropraktor då? Jo en kiropraktisk behandling innebär att kiropraktorn använder sina händer för att återskapa rörlighet i leder. Man hjälper musklerna att fungera på ett bra sätt. Det sker genom att denne aktiverar nervsignalerna som styr muskler och leder. På så vis kan smärta brytas och en normal rörelse och balans i kroppen kan återskapas. Kroppen påbörjar sin läkningsprocess. 
 
Nästa besök (vilket garanterat kommer behövas) blir på en klinik med kiropraktik i Göteborg. Jag har varit inne och kikat på Sockanders hemsida och jag tycker att deras upplägg är bra. Det är lätt för mig att ta mig dit (de finns både i Göteborg och Kungälv och jag bor i princip mitt emellan) och de har fått bra feedback från tidigare kunder. Jag gillar deras filosofi med om att ständigt utvecklas och använda sig av de senaste metoderna. Det brukar vara ett vinnande koncept. Sen får man känslan av att det är ett familjeföretag och av tidigare erfarenheter så brukar den typ av verksamhet vara extra serviceminded.
 
 
 
 
#1 - - Hanna Karlsson:

Jag har aldrig testat kiropraktik. Så skönt att det verkligen hjälpte för dig. Företaget du skriver om låter riktigt bra. Lite långt bort för mig dock som bor i Linköping.:-D

Svar: Ja det gjorde under verkligen. Det finns nog många bra i Linköping med.
Longevity - en blogg om hälsa