Longevity - En blogg om hälsa - Blodprover

Blodprover

Idag skall jag iväg och ta blodprover. Det vill säga testa för 33 olika hälsomarkörer. Jag är nyfiken på hur det står till med min kropp efter att ha ändrat kosthållning och livsstil senaste åren. Sist jag tog prover var på närhälsan när jag fick inflammation i tarmarna. De testade ju inte alls allt som jag skall testa för idag men lite i varje fall. Jag kommer kunna jämföra några av testsvaren. 
 
Det är synd att vi inte kan få den här typ av hälsokontroll av sjukvården utan istället behöver betala ur egen ficka. Det är först när du blir riktigt sjuk som de eventuellt kör ett antal tester. Förebyggande finns inte på kartan. Tänk vad pengar sjukvården skulle kunna spara om sjukdomstillstånd upptäcks i tid. Ännu mer om man arbetar förebyggande även för att stärka hälsa, precis som jag nämnde igår. Fysisk aktivitet är ju bara en liten del av det. 
 
 
Här är de olika områden som testerna görs på. Jag kommer göra de här testerna regelbundet för att kontrollera att jag är på rätt väg. För mig är det en investering i ett bra liv med en bra hälsa.