Longevity - En blogg om hälsa - Jag testar färganalys!

Jag testar färganalys!

För ett tag sedan så gick jag och min pojkvän på en kvällspromenad. Vi kikade lite i skyltfönster och när vi gick förbi ett fönster så såg jag att de erbjöd färganalys. Det var en hudvårdssalong av det lite lyxigare slaget skulle jag säga. Hur som helst vi stannade till och diskuterade lite vad det egentligen innebar med färganalys. Vi kom fram till att det förmodligen handlar om att hitta rätt färger anpassad för din hud- och hårfärg. Sen gick vi vidare. Ett par veckor efter det så firade vi vår ettårsdag, gissa vad jag fick! Jag fick ett presentkort på en färganalys. Min fina person, han är fantastisk. Jag har dock inte haft möjlighet att gå förrän idag men nu blev det alltså av. Jag var ganska förväntansfull och såg fram emot besöket. Jag blev inte besviken.
 
Studio Aroma har salonger på två ställen i Göteborg. En på Brunnsgatan och en på Teatergatan. Jag hade bokat tid på Teatergatan. Väl framme så tog en trevlig tjej i receptionen emot mig och efter en liten stund kom Anna Maria som skulle göra färganalysen. Jag fick Nespresso och chokladbitar, mycket trevligt (passade perfekt eftersom fredag är carbday). Jag fick sitta ner i ett ljust rum framför en spegel och bredvid fanns en vinda med en väldigt massa tyger i olika färger och material.
 
När man testas för färger så utgår de från årstiderna. Jag fick ett ljust skynke runt axlar och hals för att få en neutral grund och efter det så virades olika tyger i tur och ordning runt axlarna för att se vilka färger som var mina. Anna Maria förklarade tydligt hur hon tänkte men innan hon sa sitt så frågade hon mig vad jag trodde. Jag fick sedan höra hennes förklaring vilket gjorde att jag fick en helt annan förståelse. Det blev som en utbildning. Hur som helst, jag är tydligen "sommar". Det fanns massor av fina färger som jag definitivt kommer försöka använda när jag köper nya kläder. Tre färger i kombination är det ultimata. Lite mörkare på tex kavaj och byxa samt den tredje ljusare på toppen. Vissa färger på min skala kan användas som accesoarer istället. 
 
 
Bilden föreställer jag med sminkningen hon gjorde samt en av färgskalorna i mitt färgpass. Jag fick alltså med ett färgpass där alla tips står med samt textilprover på de färger jag kan eller bör  använda. 
 
 
Efter färganalysen så gjorde hon också en sminkning efter mina önskemål. Det vill säga inte för mycket eller för spacklat. Det jag gillade med hennes approach var att antalet produkter inte blev överväldigande. Det här var något jag lätt skulle kunna fixa själv fastän jag tycker det är svårt med makeup. Även här fick jag en liten utbildning i hur jag skall göra och vad som är bäst att använda. Anna Maria pratade även om vilken hudtyp jag har och hur viktigt det är att skydda huden mot solen, kemiska ämnen och tex strålar från telefonen. Allt för att huden inte skall åldras i förtid. Anna Maria själv såg ut att vara runt 30 men det visade sig att hon skulle fylla 40 på lördag så hon lever som hon lär. Alla produkter som användes idag var naturliga. Om jag förstod rätt någon form av mineraler. Det gjorde att det kändes ännu mycket bättre. Jag lärde mig massor nytt idag. 
 
 
 
Det kostar en del med färganalys men det är så värt det. Man får igen den kostnaden i långa loppet genom att hitta rätt direkt och inte köpa "fel" i onödan. 
 
 
 
#1 - - ullie:

åh men ja det är en rolig grej man kan göra för lite förändring o så där

Svar: Ja det var verkligen en rolig grej
madelein - en hälsoblogg