Longevity - En blogg om hälsa - Hypertrofipass bröst, axlar och triceps

Hypertrofipass bröst, axlar och triceps

Nu körde vi fjärde bröst, tricepspasset igår. Tio av 18 pass denna tredje omgång är avklarade. Efter dessa passen så kommer jag inte kunna lyfta tungt på ett tag så jag försöker öka på alla övningar som går. Vissa övningar kan jag dock inte öka då jag har problem med armbågarna. 
 
Igår avslutade jag med följande vikter på bröst- tricepsövningarna:

Decline BB bench press 
Efter två uppvärmningsset på 12x35 och 12x40 så klarade jag fyra reps på 55 kg. Jag känner mig nöjd med det. Av någon anledning så är jag ganska klen i bänk om man jämför med till exempel marklyft eller tricepsövningarna. Jobbar på det dock.
 
Incline DB bench press
Ett uppvärmningsset med 12 reps på 25 kg (12,5 x 2) avslutade med 10 reps på 30 kg (15x2). Denna funkar sådär med armbågen. Jag får verkligen se till att inte vinkla i fel läge. Håller vikterna på en lite lättare nivå pga det. Skall försöka höja tills nästa pass dock.

Cable flyes:
Denna tar armbågen ganska mycket stryk av så här kör jag lägre vikter. 12 reps på 3:an och 9 reps på 4:an. Efter det fick jag ont. Dock förbättring sedan förra veckan då jag fick köra bägge seten på 2:an pga värk.
 
DB Shoulder press:
Även denna tar armbågarna stryk av så lite lättare här med. 12 reps på 20 kg (2x10) och 12 reps på 25 kg (2x12,5). Här får jag hjälp att lyfta upp vikten på vänster sida, då kan jag köra med dessa vikterna i varje fall. Bättre än inget.
 
Leaning forward DB raise
12 reps på 14 kg (7x2) och 12 reps på 20 kg (10x2). Här känner jag mig ganska stark och armbågarna tar inte stryk av denna.
 
Cable push down:
12 reps på 7:an och 9 reps på 9:an
Denna funkar hyfsat med armbågarna. Dock fuskar jag lite. I slutet skall man dela på händerna men jag drar mest bara rätt ner.
 
Seated triceps press:
12 reps på 12,5 och 16 reps på 20 (här måste jag höja nästa gång). Här känner jag mig också hyfsat stark. 
 
Det går framåt. Kanske trist läsning men alltid glädjer det någon. Kanske till och med att någon annan blir sugen på att köra hypertrofipass.