Longevity - En blogg om hälsa - Lite privat kanske men har ett bra tips.

Lite privat kanske men har ett bra tips.

Annonssamarbete med enklaavtal.se
För några år sedan så skilde jag mig. Dock så var det ganska många olika omständigheter som gjorde att vi inte tog tag i själva bodelningen förrän nu, flera år efter. Ni vet, det finns barn med i bilden, jag studerade och så vidare. Hindrande omständigheter helt enkelt. Jag kanske drog mig lite extra också då jag tyckte hela grejen var jobbig eftersom det var jag som valde att lämna.
 
Eftersom jag tycker det är viktigt att allt skall bli rätt så valde jag att ta hjälp av advokat via Tingsrätten. Inga konstigheter och vi var dessutom överens om det mesta. Jag kände dock att det här var en helt ny situation som jag helt saknade erfarenhet samt kunskap kring så var det naturligt att ta hjälp. Det som är mindre trevligt med att söka den hjälpen är ju att det är ganska kostsamt rent ekonomiskt.
 
Dock finns alternativ. Hade jag gjort lite bättre efterforskningar så hade jag kunnat lösa det till en mindre kostnad. Jag har blivit tipsad om sidan Enkla avtal, en onlinesida där man kan skriva olika avtal direkt på nätet och till en mycket mindre kostnad mot vad en advokatfirma tar. Det finns tydliga instruktioner på sidan Bodelningsavtal och de förklarar grundligt vad som gäller enligt lagen, vad man skall tänka på i alla aspekter och så länkar de till en sida där man kan köpa ett avtal som gäller som juridiskt bindande. 
 
"Ett bodelningsavtal är ett dokument som visar resultatet av en bodelning efter en skilsmässa eller efter ett dödsfall. Den kan göras under ett pågående äktenskap eller i anslutning till äktenskapsskillnad. Syftet är att det ska stå klart vem som äger allt det som inte är att betrakta som privat eller enskild egendom. Även eventuella skulder ska fördelas under en bodelning."
 
Nu är det skönt att det är klart hur som helst. Såna här saker tar ju ganska mycket energi och skapar kanske onödig ångest som man kunde varit utan. Nu känns det som att det finns utrymme att fokusera framåt och lägga det här bakom sig. Nu ligger istället mitt största fokus på att bli klar med mina studier så jag kan börja söka jobb. Det ser jag fram emot.