Longevity - En blogg om hälsa - Huskurer

Huskurer

e flesta av oss har en övertro på läkemedel som framställts kemiskt. Därför brukar vi bara rycka på axlarna och tänka humbug om någon föreslår något naturligt. Jag var inget undantag fram tills för några år sedan. Tänk nu att innan vi utvecklades såpass att vi lärt oss att ta fram kemiska läkemedel så lyckades faktiskt människan överleva ganska bra ändå. Att vi hade en låg genomsnittsålder förr (tex stenålder eller till och med 1800-tal) berodde främst på att så många dog i barnsäng snarare än att de dog för tidigt av andra orsaker. Detta drog ner genomsnittsåldern alltså. Mycket av det som vi tillfört den mänskliga kroppen i och med att vi utvecklats har inte vari bra för oss. Människan mår bäst av det som vi skulle kunna kalla stenålderskost eftersom det är det kroppen är gjord för från början. Det var dock inte det jag skulle skriva om nu utan huskurer.
 
Jag har en favorit som jag vet fungerar i varje fall på mig. Om det är femtio procent psykosomatisk effekt spelar egentligen ingen roll för det är slutresultatet jag är ute efter. Jag kan rekommendera det här eftersom det finns ingenting farligt med att pröva. Så till vida du inte är hyperallergisk då.
 
Någonting som har hjälpt mig ganska mycket när jag haft problem med rosslig hals och slem i halsen är honung. Allra helst en blandning av honung och citronsaft. Jag har blivit tipsad om att den ekologiska varianten av bägge är det bästa men jag har inga belägg för det just nu. Den här blandningen har stillat en rivig hals många gånger skall sägas och faktiskt ganska omgående. 
 
Vad är det med honung då?

"Redan under tiden bina producerar honung, omvandlas molekylerna till glukos och fruktos, vilket i sin tur leder till att vår kropp slipper göra det på egen hand. Det ger en mer skonsam effekt på blodsockernivån. Annat är det med vanligt vitt socker. Innan energin kan utvinnas måste kroppen först arbeta med att separera molekylerna. Det gör att blodsockernivån får ett ökat tryck."

Honung är bra för tarmfloran, sömnen, retningar i halsen, ångest och oro. Den här sidan har samlat mängder av information om honungens positiva efekter samt forskning kopplat till det. Massor av intressant läsning.

 
#1 - - Enna:

Hoppas du får en härlig tisdag :)

Svar: Tack så mycket och detsamma till dig
Longevity - en blogg om hälsa