Longevity - En blogg om hälsa - Handla mat på nätet

Handla mat på nätet

Annonssamarbete med Sverigesmatkassar.se
Jag vet inte hur ni fungerar men jag kan ibland känna att tiden inte riktigt räcker till för allt man skulle vilja göra. Jag är en person som föredrar att laga mat från grunden men det är ju en del meck med det, särskilt om man är fullt upptagen med heltidsstudier eller jobb, barnen, man skall hinna träna och så vidare. Alltså själva matlagandet är inga problem men man skall hinna titta ut recept, skriva inköpslistor, gå och handla och så vidare. 
 
Mat idag innehåller så mycket onyttig skit att alla borde laga mat från grunden. Processad mat eller halvfabrikat kan ibland kännas som rena giftet för kroppen. Dessutom är nästan all mat som är halvfärdig full av socker eller smakförhöjare. När man väl ställer sig och skall laga mat så tar det egentligen inte mycket längre tid än vad det tar att värma redan färdig mat. För egen del så föredrar ag ekologiskt men om det ekologiska är importerat från andra sidan jordklotet så tar jag svenskt ickeekologiskt istället.

 
Man kan ju beställa mat på nätet, min pojkvän brukar göra det och för honom är det supersmidigt för han beställer i princip samma saker varje gång. Behöver inte tänka så mycket. Jag tycker det är supertråkigt att välja ut mat och sitta och klicka i, jag är mer för att variera mig än vad han är. Däremot har jag testat att beställa en färdig matkasse vid några olika tillfällen vilket var hyfsat spännande. Det blev ju att man fick testa mat som man normalt stt inte skulle kommit på tanken att göra. Det finns en sida som har testat, recenserat och betygssatt olika matkassar (länken här ovan). Jag tycker den är bra upplagd och de beskriver tydligt vad som ingår och vad priset är med mera. Dessutom är det oftast riktiga matvaror och inte några halvfabrikat så att man faktiskt kan laga mat från grunden. 
 
Jag har ju ganska specifik kost nu så jag kommer nog inte beställa färdiga matkassar så länge det inte dyker upp någon som har keto- eller paleorecept. Jag mår som bäst med den kosten. 
 
Bilden är revben som min pojkvän har lagat, riktigt goda.