Longevity - En blogg om hälsa - Lite uppdatering träning efter operation

Lite uppdatering träning efter operation

Det går framåt i varje fall. Igår var det fem veckor sedan jag opererades. Igår var jag dessutom på gymmet. Benövningarna börjar komma upp i okej vikter nu även om jag inte maxar ännu. Igår körde jag till exempel 90 kg i benpressmaskinen vilket var min uppvärmningsvikt när jag körde hypertrofi (maxar på 12x210 kg). Knäböj har jag kommit upp i 60 kg nu, under strongliftpassen var min maxvikt ungefär 80 kg på 5x5. Har dock inte kört max på evigheter så har ingen aning om vad jag skulle orka nu. Skall jag bibehålla djupet i böjen så kan man inte lasta på för mycket i varje fall.
 
Har dessutom börjat köra lite armövningar. På concentration curls funkar det med 10 kg nu, dumbbell row gick bra med 15 kg sen har jag kört lätta vikter i kabelmaskinen på triceppress för där stramar det fortfarande lite. Hur som helst så går det framåt och det känns väldigt bra.
 
Förra veckan testade jag till och med att köra lite jiujitsuteknik med min coach. Även om det inte var särskilt ansträngande så rent psykologiskt gjorde det väldigt mycket. Jag skall göra ett nytt teknikpass nu på torsdag och förhoppningsvis kan jag fortsätta med det varje torsdag ett tag till. Brottas på riktigt kan jag tyvärr inte göra förrän runt midsommar.
 
 
 
#1 - - ★Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! ★:

Så härligt det måste känna att låta kroppen få jobba och komma tillbaka till sig själv igen :) .

Svar: Ja det känns väldigt skönt, tack för du tog dig tid att reflektera och kommentera det :-)
Longevity - en blogg om hälsa

#2 - - Hanna Karlsson:

Vad roligt att du börjar kunna träna hårdare nu och att det känns som att träningen går framåt.

Svar: Ja det gör väldigt mycket för psyket. Mår oftast kasst när jag inte kan träna ordentligt. Behöver endorfinerna :-)
Longevity - en blogg om hälsa