Män på gym

När kvinnor tränar på gym då är det fritt fram för män att gå fram och poängtera att tekniken inte sitter. Jag tror inte att det är tillåtet för kvinnor för jag har aldrig upplevt att någon kvinna har gjort det. Någonstans finns en lag som reglerar detta. Det måste det göra eftersom det är så. Jag ser sällan män gå fram och "hjälpa" andra män, det beror nog på att de tillhör samma klubb. Alltså klubben som går under lagen "vi får lov att kommentera kvinnors träning utan att de ber om det".
 
Idag träffade jag en fantastisk kvinna på gymmet som kanske var 15 år äldre än vad jag är och hon tyckte det var kul att titta på mig när jag tränade för hon tyckte jag såg stark ut. Tack för det. I nästa mening uttryckte hon att hon tyckte det var skönt att jag inte var som männen som tog sig friheter att gå fram och tala om för henne hur hon skulle träna fastän hon inte hade bett om det. Förra gången hon var på gymmet kom det fram tre stycken. För egen del har jag haft en gubbe relativt nyligen som kom och avbröt mig i mitt tränande och talade om för mig hur jag skulle göra istället. Jag hade inte ens bett om det, fantastiskt.
 
För min del är del är det vanligare att jag får meddelanden på facebook och instagram när jag delar klipp på min träning. Fast jag inte ber om det alltså. Jag brukar svara artigt fast jag känner för att klippa till folk. Uppriktigt sagt så vet jag att jag inte gör allt perfekt men jag har personer som jag frivilligt har valt för att hjälpa mig att få det rätt. En del säger saker i ren välmening (det kan vara ok beroende på vem det är och vad de säger men säkrast är nog att låta bli), andra småskrattar och lilla gumman mig, en del skriver helt enkelt, Du gör fel, det ser för djävligt ut. Fastän jag inte bett om det alltså. Det är det här som får mig att konstatera att det finns en lag som säger att män måste kommenetra kvinnors träning oavsett om de ber om det eller inte. Lagen gäller inte kvinnor för kvinnor har vett på att hålla käften om ingen ber om hjälp.
 
Jag skulle inte ha några problem med att ta emot hjälp om jag bad om det, inte heller om det hände någon enstaka gång Det är lite klurigt när det händer ofta och att de flesta inte ens säger samma saker. Jag skall alltså ta emot olika tips från olika personer och var glad och tacksam. Höll på att skriva ett adjektiv till men det passade liksom inte riktigt in.
 
För er som inte förstår ironin i det här så rekommenderar jag er att sluta kommentera kvinnors träning. Om de inte ber om er maskulina hjälp i sitt utsatta försvarslösa läge förstås. Tjipp och hajk!
 
(Bilden har absolut ingenting med texten att göra men den är jäkligt cool)
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg