Till mina döttrar

Be INTE om ursäkt om någon annan går in i dig!

Säg INTE, "åh jag är ledsen att jag är så jobbig". Du är INTE jobbig. Du är en person med tankar och känslor som förtjänar respekt.

Hitta inte på ursäkter varför du inte kan gå ut med en kille som du inte vill gå ut med. Du är inte skyldig någon en förklaring.  Ett enkelt "Nej tack" borde accepteras.

Övertänk inte vad du äter framför andra. Är du hungrig så ät och ät det du vill. Om du vill ha en pizza ät inte en sallad bara för att andra är omkring dig. Beställ den jäkla pizzan!

Ha inte långt hår om du inte vill bara för att göra någon annan lycklig.

Ha inte på dig klänning om du inte vill.

Stanna inte hemma bara för att du inte har någon att gå ut med. Gå ut med dig själv, hitta på egna saker och få egna erfarenheter med dig själv.

Håll inte inne dina tårar! Att gråta betyder att man känner något som måste komma ut. Det är inte en svaghet, det är att vara mänsklig.

Le inte för att någon säger åt dig att göra det.

Var inte rädd för att skratta åt dina egna skämt.

Säg inte JA för att vara artig utan säg NEJ, det är ditt liv.

Håll inte inne med dina åsikter, tala ut och tala högt. Din röst skall också höras.

Be inte om ursäkt för att du är den du är.Var modig och tuff och vacker, var (utan ursäkter) precis den du är.

Originaltext på engelska av Toni Hammer

#saturdayswag
Igå var det ju lördag, swag för mig är att göra det en tycker är roligast och som får en att slappna av mest. Lördagen bjöd på ett BJJ seminarie i Helsingborg. Jag tog tåget 07.35 från Göteborg och var framme på en och en halv timme. Hade turen att bli upplockad av en FB-kompis och hans dotter. Dojon låg lite utanför och bussarna gick sådär en lördag. Kul tycker jag hur facebook ger möjligheter till nya bekantskaper. Det var på Kaisho kampsport som också är ett kampsportsgymnasie.
Första seminariet började 11.45, det var Brasse/amerikanen Mark Ramos som höll i det. Riktigt bra öppen guard passeringar från knee slide/cut/slice. Jag hoppas jag får chansen att testa idag annars kommer jag glömma av dem. Mitt minne är som teflon.
Andra seminariet hölls av Rafael Salomao (Brasse). Han höll seminariet på portugisiska men Mark översatte. Massor av bra passeringar från delariva guard. Varje seminarie höll på ungefär 1,5 timme och avslutades med några rundor sparring. Jag åkte på en armbar så armen knakade det sista (trodde jag skulle kunna ta mig ur och tapade för sent).Det känns idag kan jag meddela.
Som sagt, lördag swag, jobba stenhårt!
#followfriday
Ok jag letar efter intressanta bloggar, instagramkonton och liknande att följa. Jag följer ju mest jiu jitsu människor. Det jag letar efter är ganska specifika saker. Snygg design (gärna lite kawaii-stuk om ni fattar, inte nödvändigt dock), proffsiga bilder (lagom många, finns inget tråkigare än ett inlägg med tjugo bilder på samma sak ur olika vinklar), intressanta ämnen (inte bara "heta, trendande" typ metoo utan lite egen tanke bakom) och inte för mycket text. Tyvärr är jag lite språkpolis och tröttnar ganska snart om det är ett tråkigt språk och massor av språkmissar. Höga krav? Ja, det kanske är därför jag inte läser så många bloggar eller instagramkonton utanför jiu jitsu.
Hur som helst, jag har nyligen hittat några som jag tänkte ge en chans i varje fall. Här är en av dem.
Den här fastnade jag för framförallt på grund av bilderna men hela upplägget är lite kul.
Alltså har ni sett något sötare? (Bilderna är från O Happy day bloggen, länk ovanför)