Jag har mina aningar....

Hade ett samtal med min chef idag. Sådär helt apropå bara. Hon frågade hur jag mådde med tanke på tillstånd o.s.v. Jag svarade naturligtvis ärligt eftersom det ligger lite i min natur att prata först och tänka sen.

Jag sa att jag mår illa precis hela tiden och blir ruggigt anfådd av minsta lilla. Jag har aldrig upplevt något liknande innan. Dessutom funkar inte magen så det ser ut som jag är i femte månaden redan.

Då sträckte chefen tvillingmamma upp TVÅ fingrar och log lite grand. Du borde nog ställa in dig på två kanske. Oj, va? Är det verkligen symtom på det? Japp svarade hon då.

Genast hem och googla blev resultatet av det;

"
Illamående och kräkningar kan vara värre under tvillinggraviditet. Man har högre nivåer av graviditetshormonet koriongonadotropin (hCG), vilket utlöser illamåendet (March of Dimes 2006).

Högre nivåer av hormonet progesteron i början av graviditeten kan också göra att man känner sig mer andfådd. Senare i graviditeten kan andfåddheten bli värre av att det finns två bebisar som trycker uppåt.

Det kan också vara vanligare att man blir förstoppad eller får mycket gaser i magen."

HJÄLP! Tänk om hon har rätt? När man väntar sjätte barnet så förväntar man sig ett, inte två. Nåväl, vi får se, det är ett tag kvar till ultraljud så det blir en spänd väntan. Den 14/9 skall jag ta blodprov och den 28/9 ett första ultraljud (KUB). Är det någon som känner för att slå vad?
Det är lite funderande kring det hela som ni säkert förstår. Är det någon av er som väntat tvillingar? I så fall om ni har fler barn, har det varit skillnad på graviditeterna?

Nog om detta...

Stor son börjar i elbasskola nästa torsdag. Han skall spela tillsammans med gitarrister som är ett år äldre. En stor fördel är att han två minuters promenad till träningen eftersom vi bor granne med skolan.

Jag skall till Stockholm över dagen på torsdag, möte med SHIA. Till helgen är det tjejträff på gång och dessutom kräftskiva med grannar. Jag väljer att inte gå på kräftskivan eftersom tjejerna är inbjudna sedan länge.

Ha en fortsatt fin kväll.....