Inte så god morgon världen....samt Info om Omega 3För egen del alltså :-)
Vaknade och ser ut som en bulldog och känner mig som jag blivit överkörd av en bulldozer. Jag är inte bakfull, det är sviterna efter tandutdragningen i fredags.

Jag har ringt jouren men det tycker att jag skall ha is i magen och vänta en dag till. Har det inte vänt efter fyra dagar så skall man tydligen tillbaka och försöka spola rent. Jag har därmed ätit voltaren för att slippa det värsta men än så länge gör det ingen skillnad.

Sådär ja, nu fick jag gnällt av mig lite till ;-)


Veckan som kommer är en del inplanerat så jag hoppas att min käke kommer vara snäll mot mig.

På måndag skall vi iväg på planeringsdag och verksamheten stänger. Efter det skall vi eventuellt iväg och hämta en bäddsoffa hos svärmor. Det beror lite på hur det fungerar för dem och om vi får tag på en kärra.

På tisdag är det jobb som vanligt och på kvällen har jag min föräldragrupp. Onsdagen är det erfarenhetskonferens på Länsstyrelsen hela dagen och på kvällen har jag fått frågan om jag vill sitta med i ett brukarråd gällande beroendefrågor.

På torsdag skall jag jobba och sen mysa med barnen. På fredag är det KBT, simskola och på kvällen skall jag till Landvetter för att flyga till Sundsvall över helgen. Det är första gången jag är borta från alla barnen mer än ett dygn...känns jättekonstigt :-S

På söndag är det hemfärd igen och förhoppningsvis lite lugn och ro.Idag tänkte jag tipsa om eye q!

Dotter som nyligen fick ADHD-diagnos äter Omega 3 kapslar. Hon har bara ätit dem i en vecka så något resultat huruvida de påverkar koncentrationsförmågan har vi inte sett ännu. Hon skall äta sex kapslar om dagen i tolv veckor och efter det blir det två kapslar om dagen så länge det fungerar (om det fungerar). Testade detta på pojkarna när de var små men det hade ingen effekt alls på dem.Forskning visar att rätt kombination av fettsyrorna omega-3 och omega-6 är det optimala för hjärnan och ögonens funktioner. Eye Q är ett kosttillskott utvecklat för det ändamål.

Hjärnan består till 60 % av sin torrvikt av fett och 20 % av fettet är omättade fettsyror. Eye Q innehåller fettsyror som är viktiga byggstenar i alla cellmembraner i hjärna och ögats näthinna, som är en del av hjärnan, där de finns som en del av fosfolipiderna.

Vi kan inte själva producera dessa omega-3 och omega-6, utan måste tillföra dom via kosten. Studier visar att många människor inte kan tillgodogöra sig de viktiga fettsyror via maten, därför kan ett kosttillskott vara nödvändigt.

En låg fettsyranivå i hjärna och öga kan visa sig genom att man får svårigheter med koncentration, koordination, inlärning och ett närminnet. Ett dagligt intag av Eye Q garanterar att fettsyranivån är tillräckligt hög för att bibehålla hjärnans och ögats normala utveckling och funktion.

Eye Q är en helt naturlig produkt framställd av sardin, anjovis och pilchard (en större form av sardin) och ekologisk nattljusolja. Alla dessa fiskar har en hög halt av naturligt EPA, Eye Q innehåller högsta möjliga naturliga halt av omega-3 fettsyran EPA, upp till 4 delar EPA. Endast rena och naturliga omega-3 och omega-6 fettsyror har används i tillverkningen.

En stor nackdel som jag tycker, är att en burk med 360 kapslar kostar runt 500 kr
Vi får se hur det blir, det är ju helt ofarligt att testa i varje fall.