Jag vet inte om ni tänkt på det här, apropå Asperger och ADHDDet finns en hel del fördomar kring just Asperger och ADHD. Ofta läser man i tidningar kring just extrema brott att gärningsmannen/kvinnan lider av exempelvis Asperger eller ADHD.

Jag måste protestera! I många fall finns en sådan diagnos med i bilden men vad som missas i sammanhanget är oftast att det bara är en parantes. Det finns nästan alltid någon form av personlighetsstörning med i bilden också.

Exempelvis någon av dessa

Dessutom kan man ofta läsa att "föräldrarna har förgäves sökt hjälp under flera års tid"

Vad jag vill säga är att ADHD och eller Asperger i sig inte per automatik gör personen till en hemsk brottsling. En diagnos i kombination med peronlighetsstörning, extrem social dismiljö och brist på hjälp i kriser kan däremot skapa en brottsling. Alltså precis som för vem som helst fast med andra förutsättningar från start.

Det gör mig ganska ledsen att läsa hur media snedvrider pga okunskap. Jag har några vänner som känt sig manade att starta diverse kampanjer på nätet för att försöka skapa en mer rättvis bild. Trots allt så tar man åt sig och känner sig kränkt och blir upprörd för man vet att den stora massan gärna läser vad media framställer.

En god vän skriver här PIXLAD VERKLIGHET

En annan här AGENDA

Ytterligare en här WITCHBITCH

Sist men inte minst här TROLLHARE


Jag läser deras bloggar dagligen, förfasas, skrattar, gråter, njuter och förvånas. Den här världen är intressant, givande, lärorik och viktig.

Hur som helst, det har oundvikligen blivit någon slags hetsjakt på människor med neuropsykiatriska diagnoser. Finns det egentligen några andra diagnoser som ifrågasatts på samma sätt rent historiskt? Exempel, ADHD finns inte, Autism uppstår pga av känslokalla mödrar, "det är för helvete bara att skärpa sig", "sådär är vi alla mer eller mindre" etc.

Det måste sägas att vi alla är så mer eller mindre MEN du får bara en diagnos om du har stora svårigheter att själv klara din vardag. Har du ett högt intellekt så kan du hitta strategier för att klara mycket ändå men oftast slutar det med utmattningssyndrom eller annat liknande.

Jag skriver om detta för jag har stort förtroende för er läsare, jag vet att ni kommer sprida vidare en positiv bild om någon yttrar sig på ett negativt och inkompetent sätt. Det är lite min livsuppgift att få andra människor att bli fria från sina fördomar och i alla sammanhang utgå från att

ALLA ÄR VI FÖRST OCH FRÄMST MÄNNISKOR!!

Kika gärna in här med: ASPERGER SVERIGE

Min åsikt är att det är ganska tragiskt att vänner och bekanta känner ett behov av att gå ut och ge en annan bild av vad dessa syndrom, diagnoser och tillstånd innebär. Samtidigt är jag glad att de gör det för faktum är att om man läser så kommer man upptäcka att de är vanliga människor precis som du och jag :-)Jaja, det berör mig men jag vill inte tråka ut er. Igår kom en väninna på besök, vi pratades, drack kaffe och hade trevligt. Jag fick den här fina blomman av henne


Visst blir man lite glad ändå när någon tänker på en med en liten blomma :-)

Tack Ingela!!

Hur som helst så önskar jag alla en trevlig helg, jag vet inte hur mycket jag hinner in här eftersom jag skall till Blekinge i helgen.

XX:s and OO:s