Hemma igen

Lilleman var hos mormor även idag. I morgon hoppas vi att han kan gå till dagis, ev stannar maken hemma för på eftermiddagen kommer de och skall byta elmätare.

Föräldrarådet gick bra, det var pojkarnas skola. Det är en del orosmoln inför hösten. En hel grundskola i närheten skall renoveras så alla de eleverna (450 stycken) skall flytta in i lokalerna på sönernas skola. Problemet är att pojkarna går i specialskola och har tidigare blivit utsatta för mobbing när det fanns vanliga grundskoleklasser också. Det känns egentligen ganska vansinnigt att lärare skall behöva planera för hur de skall skydda våra barn för att åter igen bli utsatta för denna typ av behandling. Man tänker inte så långt när man beslutar. Barnen har autism, stadsdelar runt om i kommunen betalar massor av pengar för att barnen skall få adekvat hjälp och stöd för att klara grundskolan efter sina förutsättningar.

Det kändes inte så roligt att höra konstaterandet att man inget kan göra. Pengar styr och nu råkade en grundskola får plats på pojkarnas skola.

Positivt var att några verkade vara intresserade av mitt projekt med träffgrupp för föräldrar till barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Jag har pratat med ABF och är i startgroparna med en träffgrupp. Det skall bli himla kul :-)

Skall på möte med ABF om två veckor, jag får berätta mera då :-)

Hoppas ni andra haft en kanondag! Själv har jag fått gjort en massa som jag borde gjort för längesedan :P