Longevity - En blogg om hälsa - Veckans mat

Veckans mat

Jag har barnen denna veckan, då brukar jag försöka planera in vad vi skall äta i förväg. Barnen brukar tjata och det här är ett sätt för dem att få lite kontroll och för mig att slippa tjat. Jag gör mat med väldigt lite eller inga kolhydrater även till dem. Det brukar innebära att vi har sallad med någon form av ost i till maten. Detta är veckans meny. Inget vegetariskt alls. Jag är helomvänd. Min kropp fungerar och mår bättre av animalisk kost. Mitt dåliga samvete av empati för djuren har jag av hälsoskäl tvingats stå emot.
 
 
#1 - - Dessi:

Håller med! Jag känner som du stor empati för djuren, men det finns faktiskt sätt att äta kött men ändå slippa stötta djurindustrin: äta viltkött!

Vi köper frysta delar på CityGross (finns säkert i fler matbutiker), och det blir mest köttfärs från vildsvin.

#2 - - Hanna Karlsson:

Gillar din meny, tycker det låter väldans gott faktiskt. Jag skulle aldrig få mina barn att äta vegetarisk kost. De är alldeles för fast i pasta och köttbullar-träsket. Sen tror jag inte att det är bra för alla att utesluta kött. Funkar säkert för en del men att förespråka en vegetarisk kost som det ultimata är jag helt emot.

Svar: Jag var ju vegetarian i åtta år. Mina åt faktiskt det jag lagade då men det var ju mycket baserat på quorn vilket de flesta gillar för det påminner en del om kött. Sen åt de kött hos pappan varannan vecka. Jag blev dock tvärkass till slut. Fick inflammation i tarmarna så började äta kött igen förra sommaren.
Longevity - en blogg om hälsa