Longevity - En blogg om hälsa - Det går åt varmare breddgrader

Det går åt varmare breddgrader

Vattentemperaturen skiljer sig ganska rejält med bara några veckors mellanrum. När vi badade i mars var de fyra grader i vattnet, i februari var det minus 0,7. Tyvärr missade vi april med bara en dag men min operation och andra omständigheter gjorde att det inte blev av förrän 1 maj. Hur som helst den 1 maj var det hela 9 grader i vattnet och nu kommer det bli varmare och varmare. 2020 var det 13 grader den 31 maj och då hoppade jag i med huvudet under ytan så de där sista graderna gör stor skillnad. 
 
Den här bilden är nästan ett år gammal och jag inser nu att det har hänt en hel del med min kropp sedan dess. Vi har fokuserat på att bygga muskler och det har helt uppenbart gett resultat. Har lagt på mig en hel del sista året. Framförallt på ben och rumpa.
 
Bilden här under är från 1 maj i år. Ibland behöver man ha något att jämföra med för att förstå att det händer något. Det är 11 månader mellan bilderna.
 
 
Hur som helst, kallbad har jag saknat och fler kommer det bli. Nu har vi kommit igenom första året av ett dopp varje månad året runt och kan konstatera att det här är en tradition som vi kommer anamma och köra på med. 
 
Har du kallbadat något?
 
 
 
#1 - - Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv:

Blir imponerad, jag hade aldrig fixat att bada nu. Sonen har men själv är jag en badkruka. Badar knappt ens på sommaren ;D .

Svar: Tack <3
Longevity - en blogg om hälsa