Longevity - En blogg om hälsa - Utflyktstips Askimsbadet med minigolf

Utflyktstips Askimsbadet med minigolf

Askimsbadet är ett ställe som jag och yngstingen besöker ganska ofta. När man som jag varken har körkort eller bil så blir man bra på att hitta ställen som inte tar för lång tid att gå från busshållplatsen till målet. Askimsbadet är ett sådant ställe. Det är 5-6 minuter från hållplatsen till stranden. Det finns för- och nackdelar med Askimsbadet. En av fördelarna är just lättillgängligheten, en annan att det finns badmöjligheter oavsett ålder och simförmåga. Du har bryggan där man kan komma långt ut och så har du en långgrund sandstrand. Askimsbadet är dessutom en av få stränder som har bemannat med badvakt. Inte varje dag men under högsäsong. 
 
Nackdel är att det är väldigt mycket folk och blir lätt skränigt, högljutt och skräpigt. Det går inte åka dit och koppla av i mitt tycke. 
 
Det finns parkeringar men de blir snabbt fulla under högsäsong. Jag brukar ta buss X2 dit hela vägen från Hisingen (Hjalmar Brantingsplatsen). Den går inte riktigt sin vanliga runda nu eftersom de bygger om och lägger om en massa i Göteborg. Titta på Västtrafik, hållplatsen heter Askimsbadet. Det finns både uteduschar och omklädningsrum med dusch samt ganska många toaletter. Jag upplever att de hålls ganska fräscha. 
 
Det finns oändligt med ytor för att ha med picknick och flera grillplatser. Det finns en lekplats, utegym (om än snålt tilltaget) ocjhbeachvolleybanor. Man kan lätt göra en heldag utan att det kostar mer än bussbiljett och matsäck. Skulle man vilja eller har möjlighet att lägga lite pengar så finns det utrymme att göra det också. Det finns ett företag på plats där du kan hyra Stand up paddle och lite andra aktiviteter. Det har jag inte testat ännu. Utöver detta finns det en glasskiosk med enklare mat som dessutom har minigolf. Igår testade vi minigolfen. Det finns två olika banor och bägge har 18 hål. I priset ingår att testa bägge banor och det fanns ingen tidsbegränsning när vi var där i varje fall. Vi nöjde oss med att testa en av banorna. Det kostar 70 kr per person vilket känns hyfsat okej pris.
 
 
 
 
En kommentar publicerat i Utflyktstips
Taggar: Askimsbadet, Göteborgstips, Hemester, Minigolf, Utflykter
#1 - - Ismen Hassan:

Tak. Det var fin berattalse. Hur miket costa golfcluba. Har de ice krem. Fråga Är de nusdiststrand hehe👨🏿‍🦲. Du har målat på din armar o magar? Kanse visa mig secret måla ställe? 😉