Longevity - En blogg om hälsa - Utflyktsmål Slottsskogen

Utflyktsmål Slottsskogen

En fantastisk park mitt i stan. De flesta har nog varit i Slottsskogen men den tål att besökas om och om igen. Det finns mycket att titta på och göra. Du har jättelekplatsen Plikta med mängder av lekutrustning. Du har djurparkerna med svenska vilda samt tamdjur och det finns flera caféer och restauranger inne på området. Du kan spela frisbeegolf, det finns en äventyrsgolfbana där och en labyrint gjord av buskar. Barnens zoo är tyvärr fortfarande stängt efter corona men vem vet, det kanske öppnar snart igen. 
 
 
 
Enklast att ta sig till det mesta tycker jag är att gå via Linnéplatsen. Normalt sett är det väldigt smidigt att ta sig dit med kollektivtrafiken. Den här sommaren skall dock sägas är totalt kaos i Göteborgstrafiken. Det byggs och läggs om precis överallt. Bäst trafikinformation hittar du på Västtrafiks hemsida. När vi var i Slottsskogen denna gången så var vi där med ett syfte. Vi ville åka longboard länge och snabbt. Vägarna inne i parken är perfekta för cruising. Vi passade också på att ta en glass vid säldammen. 
 
 
 
Efter det testade vi en ny funktion som finns i Slottsskogen från i år (tror jag). PIFFL. Det är ett låst skåp med "spel och leksaker" som du kan få låna när du är i parken. Du laddar ner appen, kopplar ditt bankkort och väljer lek. Vi valde att kasta ringar. Det kostar 25 kr för en timme och sen kan du förlänga så länge du önskar. Du låser upp skåpen med hjälp av appen och sen avslutar du hyran när du låst in igen. Jag tyckte det var ett smidigt system.
 
 
 
 
Det finns allmänna toaletter åtminstone på ett ställe i parken och de är förhållandevis fräscha. Slottsskogen är en hit om du bara vill ut och röra på dig utan att behöva lägga ut en massa pengar. Vi brukar åka dit flera gånger varje sommar.