Longevity - En blogg om hälsa - Utflyktsmål Härlanda tjärn

Utflyktsmål Härlanda tjärn

Jag skrev ju i mitt förra inlägg att jag skulle göra stan i år. Med det menar jag att jag inte kommer resa någonstans så att alla utflykter kommer ske i närområdet. Jag har redan hunnit med några stycken men först ut var Härlanda tjärn. I inlägget skall jag försöka besvara eventuella frågor som besökande kan tänkas ha. Jag gör ofta utflykter i naturen. Uteliv är ett av de bästa sätten att hålla sig häsosam. Både fysiskt och psykiskt.
 
Området?
Det är ett fint och grönt område med lite olika promenadstråk. Vill du ta en promenad runt tjärnet så är det drygt 3, 5 km. Det går alldeles utmärkt att springa eller cykla med om man skulle vilja det. Bra löpstråk. Härlanda tjärn verkar har lyckats lite bättre med att placera ut papperskorgar dessutom så jag upplever att det är den minst nedskräpade badplatsen. Åtminstone när jag varit där.
 
Beskrivning saknas.
 
Kollektivtrafik?
Närmsta hållplats heter Trätorget. Buss 17 går dit från bland annat Centralstationen. Det tar cirka 20 minuter dit. Därifrån är det ca 7-8 min promenad ner till tjärnet. Här kan du ta reda på när bussar går. Buss 17 går ungefär var tionde minut.
 
Parkering?
Ja, det finns en ganska stor parkeringsplats i direkt anslutning till badet. Blir lätt fullt varma dagar dock och just nu byggs en skola i närheten så framkomligheten är lite begränsad. 
 
Badvänligt?
Svar ja, det finns en långgrund vik för de allra minsta precis i början. Fortsätter du en bit längs grusstigen så hittar du en ramp och en badbrygga och går du en liten bit till kommer ännu en strand som dessutom har en brygga med dykmöjligheter. Som om det inte skulle vara nog så kan du gå en liten bit till för att nå ännu en brygga. Jag brukar hålla mig på "framsidan" tjärnet men om du tar en promenad runt så kommer du upptäcka att det finns fler små badställen. Här kan man hitta aktuell vattentemperatur.
 
Lekplats?
Det finns en relativt stor och fin lekplats precis i början av tjärnet. Den ligger bredvid den första långgrunda lilla badviken. Där finns gungor, kojor och lite annat.
 
Servering?
Alldeles i början på tjärnet finns en servering. Det är en idrottsförening som håller öppet. Där kan du köpa kaffe, glass, lättare mat som pannkakor med mera. Jag tror att de stänger runt klockan 17.00 så inget kvällsöppet. Tål att dubbellkollas dock.
 
Grilla?
Ja det finns grillplats på flera ställen. Jag har använt den i början på tjärnet (vid lekplatsen) och den som ligger vid bryggorna längre fram. Har dessutom haft mned egen grill flertalet gånger och det är inga som helst problem. 
 
Utegym?
Ja det finns faktiskt ett litet utegym. Inte jättestort dock användbart. Där finns ställning för armgång, traktordäck som väger bly, stockar för axelpress med mera. Lite går att få gjort med andra ord. Det ligger ungefär halvvägs runt tjärnet så en promenad på kanske 1,5 km innan du kommer fram.
 
Det här betyder stjärnorna på hotellen utomlands | Femina
#1 - - skåningen:

Välkommen tillbaka!
Kram!

Svar: Tack, får se hur länge det varar :-)
Longevity - en blogg om hälsa