Longevity - En blogg om hälsa - Utflyktsmål Delsjön med paddling

Utflyktsmål Delsjön med paddling

Vi var iväg igår till Delsjön för att paddla. Näsets kanotuthyrning hyr ut allt från två timmar upp till en heldag. Här kan du hitta öppettider och priser. Vi valde att hyra i fyra timmar vilket var precis lagom. Om man inte vill betala vad det kostar för att paddla så är Delsjön ett superfint område med badmöjligheter och promenadvänligt. Du kan komma undan med en bussbiljett och matsäck om du vill. Känner du att du har möjlighet att lägga lite extra så kostar det 165 kronor att hyra kanot i tre timmar. Helt klart värt det! Igår var vi där vid 13-tiden. Eftersom semestrar inte riktigt börjat ännu och det var halvmulet så var vi i princip ensamma på sjön. Nä men det var max fyra, fem kanoter uthyrda så det var en perfekt dag för paddling.
 
 
 
Området?
Det är ett stort fint och grönt område med många och långa promenadstråk. Vill du ta en promenad runt finns flera olika stråk att välja mellan. Det finns stora Delsjön och Lilla Delsjön. Det går alldeles utmärkt att springa eller cykla med om man skulle vilja det. Bra löpstråk. Har dessutom sett många som cyklar mountainbike där. Det är mycket backigt. 
 
Kollektivtrafik?
Närmsta hållplats som vi brukar åka till är Töpelsgatan. Spårvagn 5 stannar där och från hållplatsen är det cirka 20 minuters promenad upp till området. Man kan ta sig dit från andra sidan Delsjön med men det har jag inte gjort så är osäker på hur.
 
Parkering?
Ja, det finns flera parkeringsytor i direkt anslutning till badet. Blir lätt fullt varma dagar dock. 
 
Badvänligt?
Svar ja, det finns en långgrund vik för de allra minsta precis i början. Där finns också badbrygga. Fortsätter du runt mot Lilla Delsjöhållet till så kommer du ganska snart till Näsets kanotuthyrning som också har bryggor, dock inte att bada ifrån. Runt hela sjön finns dock möjlighet att ta sig ett dopp från klippor.. Här kan man hitta aktuell vattentemperatur.
 
 
 
Lekplats?
Det finns en liten del precis i början där barn kan leka men ingen märkvärdig lekplats.
 
Servering?
Alldeles i början finns en servering. En liten glass och kaffekiosk. Osäker på om den öppnat ännu dock. Det finns dessutom ett fint café med djurgård om man tar höger innan badplatsen men tror inte den öppnat ännu (corona). Där ligger också några toaletter. Sen har kanotuthyrningen glassförsäljning, godis samt lite drickor och kaffe.
 
Grilla?
Ja det finns grillplats på flera ställen. Jag har använt den i början (vid lekplatsen och badbryggan) men det finns möjlighet att grilla lite övertallt. Det finns flera vindskydd med grillplats runt Delsjöarna. 
 
 
 
Utegym?
Inget utegym här tyvärr men mängder av löparstråk.
 
Det här betyder stjärnorna på hotellen utomlands | Femina
#1 - - skåningen:

Ha en bra dag!
Kram!