Longevity - En blogg om hälsa - Utflyktstips Tulebosjön i Kållered (med SUP)

Utflyktstips Tulebosjön i Kållered (med SUP)

Numer kan man åka även utanför de gamla vanliga zonerna med Västtrafik. Det kostar bara en biljett även om du åker till Kållered eller Lindome till exempel. Förr fick du inte ens åka till Mölndal på en biljett. Så i lördags efter träningen åkte jag till dottern som bor i Kållered med min nyinköpta Stand up paddle board. Jag har kikat lite på vad det kostar att hyra en men insåg att det var rätt dyrt. Istället valde jag att köpa en och inser att den är till nytta och nöje för hela familjen. En investering helt enkelt.
 
Hur som helst. Tulebosjön ligger några hållplatser med buss från Kållered station. Jag tar tåget från Göteborgs central ca 20 minuter och sen bussen i ca 5-6 minuter till sjön. Det är en ganska stor sjö och det finns en rejäl badbrygga med ett inringat område mot stranden till där små barn kan bada. Utanför bryggan är det djupt. Precis vid bryggan finns en sandstrand som är aningen begränsad men ovanför den en ganska stor gräsyta där de flesta verkar slå ut sina filtar. Där finns en ramp (syns i bild). Det tar ungefär 3-4 minuter att gå från busshållplatsen till sjön så helt okej avstånd med mycket att bära.
 
 
 
Jag har aldrig testat att gå runt sjön men det verkar som det finns fler badställen längs med. Det får bli nästa gång jag åker dit. Det finns parkeringar men de är inte särskilt många och där finns et utedass ifall nöden tränger på. Ganska mysigt ställe tycker jag.
 
SUP då, första gången jag testade och det var svårt. Dock inte omöjligt. Jag står lite fel på brädan. Man skall stå rak inte som jag gör som på en skateboard men som sagt det var första gången jag testade så försökte hitta balansen.
 
 
Riktigt roligt och en "leksak" vi kommer att använda mycket.