Longevity - En blogg om hälsa - Utflyktstips Lundbybadets utebad

Utflyktstips Lundbybadets utebad

Igår var jag och två av döttrarna på Lundbybadets utebad. Eftersom det fortfarande finns vissa restriktioner kvar (antal personer per kvadratmeter) så var vi tvungna att förboka vårat besök. Det kan man göra på badets hemsida. Det finns 100 bokningsbara platser, man får stanna i tre timmar. De har dessutom ett visst antal dropintider. Nu kan man vara max 150 personer på ytan samtidigt vilket jag har tyckt har varit fantastiskt skönt. Det finns massor av utrymme och det känns inte alls "crowded". De borde fortsätta med detta systemet efter corona också.
 
Priserna då. Jag fick betala 65 kr för vuxen och 40 kr för dottern som är 10 år.  Inte gratis men jag tycker ändå att det är ett överkomligt pris. Det finns matservering men den är dyr. Prisexempel är 45 kr för en halv toast, 35 kr för en korv med bröd. Det är definitivt lönsamt att ha med matsäck skulle jag säga. Jag har ju varken körkort eller bil så åker kommunalt och detta är nog det allra mest lätta stället att ta sig till. Spårvagn till Rambergsvallen och en minut promenad (knappt). Just nu är det omläggningar överallt så om du kommer från stan innebär det byte men åker du från Backaplan så är det spårvagn hela vägen.
 
Man får inte fota inne på området men jag frågade badvakten om jag fick ta bild på mina döttrar om jag såg till att ingen annan kom med på bilden och det var okej. Det är riktigt fräscht inne på badet nu. De har gjort om och lagt annat underlag istället för gräsmatta vilket var ett stort lyft.  Bassängen höll nog 27-28 grader för det var riktigt skönt i vattnet. Rekommenderar alla ett besök.