Longevity - En blogg om hälsa - Utflyktstips High adventure Partille

Utflyktstips High adventure Partille

Detta är nog en av de dyrare utflykterna i sommar. Det kostade 420 kr per person. Jag har dock alltid velat pröva så jag valde att unna mig detta. Det är ingen aktivitet för små barn. Man behöver ha en viss längd för att klara de olika hindrena i banorna. På Highland adventures hemsida kan man läsa följande:
 
"High Adventure höghöjdsbana ligger i fina naturomgivningar i Partille, strax utanför Göteborg. Banorna bjuder på spännande utmaningar i tre olika svårighetsgrader.

Vajrar, nät, rep och stockar är uppspända mellan höga träd och  bildar tre olika banor med totalt 45 utmaningar. Våra banor är sammanlagt en kilometer långa. De börjar nere vid marken och sträcker sig ända upp till trädtopparna. Den lägsta banan startar på 3,5 meters höjd, den lite mer utmanande banan tar dig upp till 10 meter och känner du dig inte klar här testar du den tuffaste banan som är 18 meter som högst. Vår längsta linbana är 170 meter lång och en tur med den ger garanterat fjärilar i magen.

En noggrann säkerhetsinstruktion ges av parkens personal innan du ger dig ut på banorna. Därefter får du ta dig fram på banorna, helt i ditt eget tempo. Biljetten gäller för klättring i upp till tre timmar."

 

Det är en ganska bra bit att gå om du åker kommunalt så jag rekommenderar att ta bilen dit alternativt något annat fordon. Det finns parkeringar där. Där finns en liten byssja med personal som tar emot och tar betalt och där finns två utedass. Varje session börjar med 15 minuters instruktion om hur selar skall användas, man får testa en minibana för att visa att man förstått. Efter det har man tre olika banor att välja mellan. Jag är höjdrädd så jag trodde att jag skulle få problem men jag klarade de banorna jag gjorde förvånansvärt bra. Det var lite läskigt med linbanorna eftersom jag inte hade något under fötterna. Dock var det ganska fysiskt ansträngande. Man fick sig ett rejält träningspass. 

 
Vi valde att göra två av tre banor. Varje bana tog i snitt 45 minuter. Vi var tio stycken som började samtidigt och man fick bara göra banan en i taget, dock fick två vara på avsatsen samtidigt. Det var lite kötid men inte alls farligt. Nästa gång så skall vi hoppa över den första banan och bara köra de två svårare. Det var en kul upplevelse. 
 
     
 
Skulle säga betyg 4 av 5.