Vad gör det här viruset med oss?

Nu menar jag inte medicinskt, jag är ingen expert. Jag menar vad gör det med oss som människor och hur vi väljer att bete oss. Mina helt lekmannamässiga tankar har jobbat en hel del det sista. Jag är en person som alltid har pratat ganska mycket och tänkt desto mer. På senare år vill jag nog mena att jag inte pratar lika mycket men tänker än mer. Lite sådär på gränsen till "overthinker". Ingenting som stör mig i vardagen utan kanske att jag blivet mer skeptisk generellt sätt. Skeptisk utan att konspirera skall sägas. Att jag nämner just konspitationstankar är för jag tänkte skriva lite om de konspirationsteorier som cirkulerar nu när vi är i en tid av kris. Vi får nog kalla det kris även om det känns svårt att ta på.
 
Innan jag tar upp det som cirkulerar tänkte jag nämna det som bekymrar mig. Det första är naturligtvis det faktum att det här viruset tar hårt på äldre och sjuka (vilket är kopplat till en konspirationsteori). Det andra och kanske mest akuta är vad den här hysterien gör med världens ekonomi. Det har redan påverkat många människor på väldigt kort tid (vilket är kopplat till en annan konspirationsteori). Jag menar inte bara att det påverkar konkret att människor blir av med arbeten och liknande, det påverkar väldigt många människor psykiskt. Det ligger en oro i luften. Lite 1929 och Wall Street, början på 30-talets depression.
 
Hur som helst, let´s go!
 
En teori som sprids handlar om att hela utbrottet av corona är ett sätt att mörka ett misslyckat försök med 5G. Man måste nästan ha lite bakgrundsfakta kring just etableringen av 5G för att förstå den tanken. Kort sammanfattat så är många både forskare och "vanliga" människor rädda för 5G just för att det är dåligt eller nästan inget testat på hur vi människor eller miljö kommer klara av den ökade strålning som det innebär. Finns hur mycket artiklar som helst skrivet om detta, till exempel den här. Konspirationsteorin kring coronautbrottet i Wuhan, Kina bygger på att man använder corona för att mörka alla andra hälsoproblem som uppstod vid detta påstådda 5G test.
 
Mer då? Jo Det finns en teori som menar att Corona eller Covid-19 är framtaget i antingen ett  laboratorium i Kina eller ett i USA för att användas som biologiskt stridsmedel. Att det härjar fritt i världen nu bertor antingen på att någon släppt ut det med vilje eller så har det kommit ut av misstag.
 
Utöver dessa två finns det en hel mängd till. Till exempel att Kina mörkar antal döda, en forskare som påstår att 65 miljoner människor kommer dö i viruset (vilket har dementerats av de utpekade forskarna). De här olika är ju ganska uppenbart konspirationsteorier, de sprids som en löpeld över nätet.
 
Sedan finns de där som personer på ens vänlista och kanske en själv uttalar lite skämtsamt (vilket kanske inte är OK men det görs oavsett). Till exempel "vi börjar bli många, det är bara det naturliga urvalet". "Ja miljön mår ju bättre nu när alla är hemma i karantän i varje fall, kolla på Italien, utsläppen har minskat dramatiskt". "Finns ens viruset? Jag känner ingen som drabbats".
 
 
Oavsett vad man tror och tycker om man ens tror någonting utöver att det här är en pandemi och inget mer så känns det på många sätt som att det här viruset leder till eftertanke. Människor får en chans att tänka efter hur bra vi egentligen har det. Man hör av sig till sina nära och kära, frågar om man kan hjälpa till med något. Man tvingas prata med sina nära på ett sätt som man kanske inte gjort eller haft tid med innan. Man är ute och rör på sig istället för att sitta inne med plattan och så vidare. På många håll tycker jag mig märka av en helt annan respekt för medmänniskor men  samtidigt ett stor politikerförakt såklart. Det är bra att ifrågasätta, jag ser det som sunt. Det känns lite som att viruset förenar världen (bortsett från vissa avarter då, ingen nämnd ingen glömd). Det här är också ett virus som har lett till explosionsartad mängd skämt och memes på internet. Särkilt då om hamstring och specifikt toalettpapper.
 
Ja det blev ett långt inlägg. Jag känner själv att jag inte tror någonting egentligen. Jag är inte drabbad, ingen av mina nära är än så länge drabbade. Mitt liv pågår som vanligt med vissa begränsningar i träning och att skolan numer är på distans. För övrigt är det som det brukar. Att vara ute i naturen och träna hemma har jag alltid gjort, att socialt distansiera mig är inget egentligt problem. Har man sex barn så är det mer regel än undantag att man gör det med jämna mellanrum.
 
Hoppas alla får en fin dag