Jippie äntligen december, eller...

Perioden mellan sena oktober och fram till mars ungefär är en jobbig period. Bor en i Göteborg är den ännu värre. Det är grått, mörkt, regnigt kallt och mest skit. Så går min normala tankegång. Jag vill bli bättre på att se det positiva i allt så därför tänker jag, äntligen december. Jag vet att det finns många som inte trivs med den här perioden på året. För egen del så börjar min hjärna konspirera mot allt och alla. Ingen vill mig väl och jag känner mig patetisk och värdelös. Vet inte vad jag skall kalla det, höstdepression kanske?
 
Hur som helst, en strategi för att komma igenom det värsta är att hitta på roliga saker. Att hålla mig sysselsatt, vara kreativ och bara umgås med personer som ger energi. Sociala medier kan vara både alldeles underbart (för feedback) men också helt värdelöst för en konspirationshjärna. En annan sak som har fungerat för att ta sig igenom är att skriva. Det är därför jag börjat blogga igen. För att få ut skiten. För att få lite sympati alternativt reta upp någon djävel.
 
Idag vaknade jag 10.30, har nog inte hänt sedan innan jag fick barn tror jag (och eftersom jag är gammal kan ni ju räkna ut att det är ett ganska bra tag sedan). Kände mig pigg och utvilad, fixade med tvätt och plockade lite, lät inte röran påverka mig negativt (trodde jag) och sen satte jag mig vid datorn. Väl där började den där lilla otrevliga tankegången slingra sig fram och leta fel och konspirationer så var den dagen förstörd. Ni vet när man känner för att "råka" armbåga någon som går förbi. Eller nähä, det kanske bara är jag.
 
Så vad har jag att se fram emot nu då? Först vill jag säga att med tanke på hur mitt liv sett ut innan och hur jag har det nu så har jag egentligen ingen anledning att gnälla (bespara mig moralkakor tack) men vet ni det skiter jag i för gnället måste ut. Mitt problem är att jag har alldeles för höga förväntningar på allt och alla och blir alldeles för besviken på både mig själv och andra när det inte blir som jag har tänkt. När den cirkusen når sin kulmen så är det dags för mig att dra iväg någonstans och bara umgås med mig själv. Rida ut stormen typ. Så snart drar jag, sticker långt bort ett litet tag för att brottas med mig själv (metafor) och med andra också för den delen (BJJ in Asia).
 
Bildresultat för hanoi