Myten om fullmånen
Många menar att de påverkas negativt av fullmånen. Det blir lite krypigare i kroppen, de får svårt att sova, kanske till och med sämre aptit. Förr trodde de flesta dessutom att en kunde bli galen av fullmånen. Det är dock enligt vetenskapliga studier total myt. Kom att tänka på det idag när jag såg att det var en perfekt fullmåne ute. Det finns ingen vetenskaplig forskning som tyder på att människan påverkas av fullmånen rent biologiskt. Hur kommer det då sig att så många upplever det? För egen del tror jag att det är helt psykologiskt. Jag själv trodde också att jag påverkades i humöret pga fullmåne men så fort jag fick nys om att det är en myt och började läsa på så påverkades jag inte längre. Urtråkig, jag vet, hahaha.
Vad tror ni? Har vetenskapen fel?
 
#1 - Lillemmish - mode - inspo

Oj jag har helt missat att de varit fullmåne och kan säga att jag inte alls sovit bra. Lite kan stämma =)

ha en bra fredag
kramis

#2 - Madeliene

Jag har dock inget problem med fullmåne,vet bara att min sambo har väldigt svårt att sova när det väl är fullmåne! :)

#3 - Ljuva Julia

jag brukar skylla på fullmånen i alla fall, om jag sovit dåligt och det råkar sammanfalla med fullmåne. Men vetenskapen litar jag på!


ååh, vad glad jag blir att min hemstad visat sig från sin bättre sida :D Men vi har ingen vacker höst tyvärr, haha.

#4 - Johanna Utterberg

Min farmor säger alltid att hon påverkas så jag brukar säga som hon de nätter jag har svårt att sova ;) Men det är klart att det är en myt.

#5 - Erika

Har jättesvårt att sova när det är fullmåne. Spelar ingen roll hur trött jag är. Det är något som gör att jag inte kan slappna av alls i huvudet.. Riktigt skumt är det

#6 - Ida ☯ the sky under the sea

Tycker fullmåne är både mysig och kuslig på samma gång, den har dock aldrig påverkat hur jag mår (inte för att den kan det, men ja, du fattar, haha). Intressant hur du slutade känna så så fort du fick veta att det var en myt, I mean, psykologiiiiii!