Min första och hittills enda sw tävling
Det blir lite throwbacktuesday på den här men vill dela med mig av mina tankar kring första gången jag tävlade i sw. Jag hade precis fyllt 44 så det är aldrig för sent.
Jag tränar ju Brasiliansk jiu jitsu, en pyjamaskampsport javisst men den definitivt mest effektiva sådana vad gäller självförsvar. Du behöver inte väga 100 kg och vara råstark för att ta dig ur en obekväm situation. Hur som helst, när en tävlar med pyjamas kallas det att en tävlar med gi. Utan pyjamas finns två olika, nogi eller sw (submission wrestling). Jag har dålig koll på den exakta skillnaden dem emellan men det har med tävlingsregler att göra. Min första tävling var en submission wrestling tävling för nybörjare, dvs du får ha kört max tre terminer.
Jag var sjukt nervös innan första matchen, jag menar, oftast möter du tjejer som är i tjugoårsåldern och kanske lite oömmare i kroppen än vad du själv är. Det är trots allt en tuff sport och som nybörjare är det ofta mer styrka än teknik som styr. Av den anledningen att en inte lärt sig så mycket tekniker ännu. Dessutom hade jag inte en susning om vad som väntade eftersom jag inte tävlat sw förut. (Hade bara en tävling med gi bakom mig här och den var ett par veckor innan).
Jag tävlade i viktklass -64 kg. Jag mötte först en tjej från en MMA klubb i Skövde, Den matchen vann jag på poäng 9-0. Andra matchen (semifinal) vann jag på submission, en armbar. Efter det hamnade jag i final mot en tjej från samma MMA klubb i Skövde och förlorade på en submission. Första (och hittills enda) sw tävlingen blev ett silver i varje fall. Gammal kan !
Bilder tagna av Joakim J (en från varje match).
Andra tävlingar jag gjort hittills:
Fenix open BJJ Maj 2016 (Gick tre matcher, en vinst slutade som fyra)
Yamasaki BJJ September 2016 silver
Swedish Open 2016 (gick tre matcher , en vinst slutade fyra)
Yamasaki juni 2017 (första blåbältes) brons
Jag är ingen superaktiv tävlande men jag gillar att testa då och då. Om min axel håller så blir nästa tävling Swedish open i November.
Glad och tacksam för coachandet av bäste coachen Emil
#1 - Johanna Utterberg

Wow vad duktig du är!! :)

#2 - Therese Bjärstig

👍🏻💪🏻👏🏻 härligt! Så duktig du är.

#3 - åsa i åsele

Hejja hejja så duktig Du är <3