Måste det alltid handla om att få uppmärksamhet
Ett fenomen inom sociala medier och internet överlag, bloggande och personliga sidor främst, tenderar att innehålla mycket (vad jag kallar) narcissistiska inslag. Det vill säga, bilder som är lite utmanande och som egentligen skriker efter att någon skall gå in och skriva något snällt. Om jag inte missminner mig har jag också sett att de faktiskt får en hel del uppmärksamhet. Inte bara positiv dock.  Är det alltid uppmärksamhet en är ute efter när en lägger upp sådana bilder? Jag tror att allt fler tänker "fuck jante" jag är bra! Det är ganska typiskt svenskt att i verkliga livet talar man tyst om sin egen tro på sig själv. En är ganska kass på att säga snälla saker eller mindre snälla till andra också när en ses öga mot öga. På nätet därenmot, där haglar både beröm och ris utan att folk ens tvekar. Jag tror att ett generationsskifte är på när det kommer till Jante!
Varför görs det sådan skillnad? Varför särskiljer vi IRL och nätet? Barn och unga idag som i princip fötts in i nätet gör inte det. De kanske inte alltid förstår att det är samma sak men de tycker att det är samma sak. För oss vuxna som är lite äldre så är nätet någon slags låtsasvärld som inte är lika bra som den verkliga men för barnen är det samma värld. Vi vuxna värdesätter till exempel ungarnas fotbollsträning mer än deras gaming raider och annat på nätet. Vi tänker att vänner på nätet inte räknas medan vänner IRL gör det. Hur tänker ni?
 
#1 - Madeliene

Jag tänker faktiskt att dom jag har kontakt via nätet räknas, då jag inte har några i verkliga livet. Jag träffade faktiskt min sambo via nätet & det är det bästa jag någonsin har gjort, så jag tror att det har mer med vilken situation det faktiskt gäller. Visst att verkliga livet är viktigare än en värld på nätet. För livet har så mycket mer att ge än ett liv på nätet, sen tycker jag det är bra att det finns nät, att man kan försvinna från sin verklighet, för ibland är det riktigt skönt!

Jag skriver en hel del om min psykisk ohälsa, och det är absolut inte att få uppmärksamhet, för det är det sista jag söker! Anledningen till att jag skriver om det är för att jag vill att andra ska förstå hur det egentligen är, hur jag fungerar som person, ifall man skulle träffa mig någonstans och ifall jag inte skulle hälsa den dagen osv. Men jag söker absolut inte uppmärksamhet, sen är det alltid roligt att få fina kommentarer om man känner sig extra dålig ena dagen osv.
hoppas du förstår vad jag menar :)

Svar: Jag förstår precis, men du tillhör nog den yngre generationen. Alltså den som lite fötts in i internetvärlden, vet inte hur gammal du är men du ser ganska ung ut :-)
madelein.se

#2 - Madeliene

svar: Jag blir 24, och när jag var liten så hade jag inget med internet att göra, utan det har kommit nu den senaste tiden. :)