Bilder av barnen på nätet
Jag har funderat över det i omgångar, plockat bort bilder och åter laddat upp bilder. Jag älskar internet och det mesta av vad det innebär. Det finns dock delar jag inte är lika förtjust i. Ni vet vad jag menar, näthat, nätmobbning, gromning, datorspelsberoende och så vidare. Det här med att plocka bort bilder har delvis att göra med att, finns de på nätet så tappar en kontroll och bestämmanderätt över vad bilderna används till. Det har dock främst att göra med att barnen egentligen inte vet vad de säger ja till i en viss ålder om en som vuxen frågar om det är ok att lägga upp bild på dem. Därför tog jag beslutet i dagarna att låsa mina gamla bloggar, plocka bort bilder på mina tre yngsta (de är minderåriga) från mina sociala medier (har säkert missat någon) där de syns med ansiktet. Dessa bilderna kommer jag framöver bara dela med mig själv och mina närmsta. Med detta menar jag inte att lägga skam på andra som lägger upp bilder, alla gör som de själva anser bäst naturligtvis och det är helt ok!
Hur tänker ni här?
 
#1 - Madeliene

Jag tycker faktiskt att det är helt upp till var o en. Alla tycker olika och därför tycker jag själv att man ska få bestämma om man vill lägga upp bild på sina minderåriga barn eller inte. :)
Jag själv har faktiskt tänkt att skriva ett inlägg om min son ( då jag inte har honom hemma, träffat honom eller ens har någon kontakt med honom). Men som sagt, tycker alla ska få göra som dom vill. Och att man ska respektera om någon annan inte vill lägga upp bild på sitt barns ansikte :)

Svar: Ja jag håller helt med. Jag har antagligen inte tänkt färdigt gälland det här heller men just nu tycker jag så här. Har ju publicerat bilder i all evighet innan på dem men tänkte att de får själva bestämma när de blir gamla nog att avgöra. 13 åringen vill inte ens vara med.
madelein.se

#2 - Madeliene

svar: Jag håller med dig i det också, det är riktigt svårt att avgöra vilket man själv tycker är bäst. Men oavsett vad så tror jag det blir bra, oavsett vilket du väljer :) Själv tycker jag det är kul att få se bilder på andras barn just för att se hur man är som förälder eller vad man ska säga :)

Svar: Jo och som förälder vill man ju visa hela världen det käraste man har :-)
madelein.se

#3 - Madeliene

svar: men visst är det så! :)