Alla måsten ramlar över en
Måsten som en gett sig själv. När året börjar närma sig sitt slut brukar min hjärna gå in i någon slags "jag måste se till att avsluta alla projekt och planera för nya framtida mål" fas. Lite som bort med det gamla och in med det nya! Eller på en mer vardaglig nivå, på fredagar till exempel brukar jag storstäda för att kunna kopppla av under helgen och starta nytt fräscht på måndagen. Små ritualer som en kanske inte tänker så mycket på men faktiskt tar upp en hel del energi. Rutiner, det är dock livsnödvändigt för mig. Min hjärna behöver strukturen för att fungera. Utan rutiner kommer jag inte vidare från tanke till handling enkelt uttryckt. Så alla små listor med planer och alla önskningar om att lyckas avsluta projekt och alla dagar med speciella innehåll gör att jag fungerar. Billigt pris för ett välmående tycker jag. Sedan gillar jag spontanitet också, hänger gärna på om någon kommer med roliga förslag. Det är vissa saker som behöver vara fasta bara.
Dagens planer innehåller storstädning, vänta in diskmaskintekniker, städa klubben (mitt företag), köpa present till morgondagens trettioåring, träna och sen hem och göra vegotacomiddag.
Hur gör ni? Tar ni dagen som den kommer eller har ni en plan ni följer.
Googlad bild
 
 
#1 - Johanna Utterberg

Jag är verkligen en sån där som har en plan för var dag, annars skulle nog aldrig mitt företag gå framåt eller projekt kunna avslutas! :)

#2 - Cornelia

Kör också städning på fredagar, det är verkligen skönt att få det gjort!

#3 - Ljuva Julia

Alltså åååh, jag har testat båda i omgångar: fri och spontan och planera hårt och fast. INGEN av dem passar, fri och spontan ger mig stresspåslag för att jag inte vet vad som kommer hända och planera hårt och fast ger mig stresspåslag för att jag inte hinner annat än det jag planerat för... men jag ska försöka hitta någon slags balans >.<

#4 - Hanna Karlsson

Jag har en plan för mitt studerande. Annars tar jag dagen som den kommer. :-)

#5 - Johanna

Skulle behöva mer rutiner speciellt nu med utmattning. Men är så dålig på det! Har blivit bättre med åren också så det kanske går framåt ändå☺️

#6 - angelica


oj jag kom precis fram till att jag nog är lite både och, alltså behöver både planerade dagar och några "helt fria". Blir superstressad av att ha för mycket inplanerat och för många "spikade" dagar.
grym T-shirt förresten!

#7 - Tessie - Fotograf

Den tröjan skulle jag vilja ha! ^^

Svar: Visst är den läcker, kikade in på din blogg men det gick inte kommentera då. Snygg bild på monster :-)
madelein.se