#SKÄRPNING

Den här veckan är mitt jobb med i en stor internetkampanj som Make Equal dragit igång. Det är vi i Nätkoll och andra bjässar som Friends, BRIS med flera som är med. Följ oss på facebook för att vara med och dela kampanjen.

// NÄTHATSBEKÄMPARNA - FÖR ETT INKLUDERANDE NÄTKLIMAT //

Kommande vecka riktar Make Equal i samarbete med BRIS: Barnens Rätt I Samhället, Friends, Sverok - Spelhobbyförbundet, Projekt Nätkoll, Institutet för Juridik och Internet och Facebook strålkastarljuset på ditt, mitt och vårt gemensamma ansvar för att skapa en inkluderande nätkultur.

Teman som kommer lyftas är rädslan över vad unga gör på internet, vikten av att våga be proffsen om hjälp, att vara en vuxen förebild, tips på hur en kan ha civilkurage och vad en kan göra om en blir utsatt för hat och hot online. Vi vill även skapa en samhällsdebatt kring näthat som präglas av ett fokus på lösningar och metoder, snarare än skräckbilder och pekpinnar.

Skärpning är ett treårigt projekt med finansiering från Arvsfonden.

* Denna delning är en del av vårt projekt #skärpning där vi arbetar mot näthat och för ett inkluderande nätklimat. Varför? För att internet är på riktigt. www.skarpning.nu

Make Equals foto.
#1 - Malin

Super bra inaktiv och så viktigt ämne att diskuttera kring i alla ådrar.

#2 - Ljuva Julia

jag har en dude efter mig som skriver creepy kommentarer, och han har dynamiskt IP, så hur många gånger jag än spärrar honom så kan han alltid skriva. Och det är en klart vuxen man... önskar att man kunde få honom att skärpa sig också. Suck.

Ja, utmattningsdepression är enligt min terapeut vanligast i läraryrket och inom vården... märkligt. Men jag ska faktiskt skola om mig så snart jag blir frisk och får studera igen. Jag klarar inte yrket helt enkelt.

#3 - Days by Johanna

Låter som något riktigt bra.

#4 - Johanna

Jättebra initiativ, heja!🙌💪