Vad får jag när jag väljer ekologiskt?
Naturskyddsföreningen har tagit fram ett häfte som jag tycker alla borde läsa FINNS HÄR. Vill också tipsa om ett bra inlägg (ett par år gammalt nu men) från food pharmacy FINNS HÄR. Hur man kan tänka om man tycker till exempel ekologisk frukt och grönsaker är för dyrt. Det finns en "clean" och en "dirty" lista.
Ekoenkelt har skrivit ett bra inlägg hur man kan tänka när det gäller handla hållbart kring kläder, det FINNS HÄR. Ekoenkelt har också skrivet ett väldigt bra och nyttigt inlägg hur vi kan tänka runt plast. Både om du har dålig ekonomi och kanske lite bättre. HÄR FINNS det.
Nu under sommar och semester är perfekt och sätta sig ner och fundera över hur man gör och vad man själv kan hjälpa till med för att dra sitt strå till stacken. HÄR är ett tips för billigare ekologisk mat och HÄR är ett med enkla tips hur man kan leva mer ekologiskt.
Vad gör vi i vår familj?
  • Handlar 90 % av mat och hushållsartiklar ekologiskt
  • Sparar matrester och använder dem till nya maträtter eller matlådor
  • Handlar det som går på second hand. (tex möbler, leksaker)
  • Tänker bort plast i den mån det går
  • Lagar trasiga kläder i den mån det går
  • Handlar kläder på second hand eller HM, Lindex som har billiga ekokläder
  • Tänker en extra gång, behöver jag verkligen det här?
  • Källsorterar ALLT
  • Återanvänder (se bild burkar)
  • Har inte bil, går, cyklar eller åker kommunalt
Detta och lite till förstås. Det här kan de flesta människor göra utan problem, det gäller bara att komma in i tänket. Tänket att man ansvarar för att många efter oss själva ska bo och leva på planeten. Ett tänk är till exempel: många svär över hur det flyger skräp överallt men ingen böjer sig för att plocka upp det för man anser att det inte är ens eget ansvar eftersom man inte slängt det. Perfekt tillfälle att plocka upp och lära sin barn att vi alla hjälps åt? Ett annat tips är att säga till om man ser någon skräpa ner. Det händer inte så mycket om man bara svär inne i sitt eget huvud menar jag.
Burkar är perfekta extraglas
Letar tips på snygga bänkar som man kan gömma källsorteringen med?
 
#1 - Amanda Jona [FOTOGRAF]

Så himla bra inlägg!

Svar: Tack :-)
Madelein Larsson Wollnik

#2 - Annie

Bra skrivet :)

Svar: Tack :-)
Madelein Larsson Wollnik

#3 - GoForFit

Superbra inlägg :*

Svar: Tusen tack <3
Madelein Larsson Wollnik

#4 - elin

Så bra inlägg<3

Svar: Tack!!
Madelein Larsson Wollnik

#5 - Sarah

mår bätre.. nu är jag bara tröt på dagarna

#6 - Days by Johanna

Intressant och läsa. Önskar jag inte hade 4mil enkel resan till jobbet, då skulle jag cyklat. Men det varken orkar eller hinner jag nu :(

Svar: Jag förstår det, det är långt!
Madelein Larsson Wollnik

#7 - elin

Hoppas du får en toppen bra kväll<3

#8 - Marie

Vilket bra inägg! Att förvara källsorteringen är lite klurigt. Vi har en stor trälåda med lock på altanen där vi lägger (slänger) allt. När den är full sorterar vi upp det och åker med det till återvinningen.

#9 - Lisa Jungqvist Larsson

Jättebra tips! Vi måste värna mer om vår planet!! Försöker också tänka i dessa banor. Köper ekologiskt i matväg och även mycket i kläder. Jag tycker att förvara.se har mycket bra grejer när det kommer till förvaring av källsortering osv! Bra och snygga påsar tex så då kanske det inte behövs en bänk :)