Funderingar
Nu har jag varit vegetarian (lakto-ovo) i drygt tre år. December 2013 fick jag nog och slutade helt äta kött, fisk och fågel. På senare tid har jag funderat mer och mer på att skippa även ägg och mejeriprodukter. Har inte helt bestämt mig ännu men kommer försöka gå över lite grand från och med nu för att se hur det känns. Jag tänker börja med att utesluta ägg. Sen tar jag en sak i taget. Vill läsa på lite så jag vet att jag får i mig allt jag behöver med tanke på att jag tränar så mycket som jag gör.
Här är till exempel ett bra inlägg om vad som behövs för att täcka det dagliga behovet vad gäller näringsämnen. Vad gäller frukostmat så finns det en uppsjö av alternativ till mejeriprodukter.
 
 
Ja jag får se, en dagt i taget och jag tror att uteslutandet av ägg är nog så krångligt med tanke på att jag kommer bli tvungen att läsa innehållsförteckningar på ett sätt jag inte behövt tidigare. Så småningom lär man väl sig vad som funkar och inte funkar men det tar nog ett tag.
#1 - Ruth i Virginia

Varför krångliga till mathållningen? Människor är allätare.
Har varit det alla mina 88, snart 89 år, och mått bra hela tiden.
Try it - you´ll like it! :)

Svar: Jag har prövat i 45 år
Madelein Larsson Wollnik

#2 - Ida

Man kan ju alltid testa, det skadar ju inte!! :)

Svar: Det kommer troligen, inte funka, det tar för mycket tid i anspråk att håla koll och hitta ersättning som funkar till mitt aktiva liv.
Madelein Larsson Wollnik

#3 - Veiken

Jag kan förstå att man vill vara vegetarian, men att utesluta ägg och mejeriprodukter det övergår mitt förstånd. Det är en massa nyttigheter för kroppen som ska ersättas. Kosttillskott är tydligen inget alternativ enligt dom som kan....

Svar: Det kommer troligen, in,te funka, det tar för mycket tid i anspråk att håla koll och hitta ersättning som funkar till mitt aktiva liv.
Madelein Larsson Wollnik

#4 - Amanda Jona [SPONTAN]

Håller tummarna för att du hittar något som fungerar för dig! :) Min sambo är vegan så även jag äter ju självklart en hel del veganskt och när man väl hittat produkterna som fungerar är det inga problem :)

#5 - Johanna

Heja heja! Håller på med samma själv även om jag inte är helt vegetarian utan bara dragit ner rejält på köttet. Jag provar nu att byta ut en del av mejeriprodukterna tex blanda kaffe med mjölk och havremjölk. Mitt bästa tips är dom med mycket fett i tex iMat som jag tycker är godare än vanlig havredryck.😊

#6 - Lina Hjalmarsson

Go for it!

Har barn som har komjölkallergi, så har blivit så att även jag har slutat med mejeriprodukter och jag mår faktiskt lite bättre än innan.
Äter även vegetarisk, men ägg skulle jag nog inte kunna vara utan. Viktig del i så mycket. :p

Lycka till!

#7 - Lina Hjalmarsson

Go for it!

Har barn som har komjölkallergi, så har blivit så att även jag har slutat med mejeriprodukter och jag mår faktiskt lite bättre än innan.
Äter även vegetarisk, men ägg skulle jag nog inte kunna vara utan. Viktig del i så mycket. :p

Lycka till!

#8 - Johanna

Oj skrev fel innan, iKaffe menade jag. God som mjölkersättare:)