Vad är det som gör att vi dras till andras olyckor?

Jag är hemma sjuk idag så jag passar på att läsa lite bloggar och börjar genast fundera lite. Jag har ju min blogg på portalen blogg.se. Blogg.se har en topplista på¨startsidan precis som de flesta andra portaler. De tjugo mest lästa bloggarna brukar stå där. Det är i princip samma för det mesta med lite olika inbördes ordning. Då och då ser det dock lite annolunda ut. Då och då kommer det upp helt nya bloggar och nästan alltid handlar det om bloggar som beskriver tragiska levnadsöden. Änglammamor, Cancersjuka, förlamningar, dödsoffer till och med. Vad är det som gör att vi människor är så fascinerade av att läsa om andra människors tragik?
 
Jag tycker det är alldeles för jobbigt att läsa om andra människors olycka, jag konstaterar oftast att det här är något hemskt och sen läser jag aldrig mer. Jag kan förstå att de bloggar som beskriver rosenrött och sött har mycket besök eftersom jag tror att många vill drömma sig bort sin gråa trista vardag. Jag kan också förstå om alternativa bloggar är intressanta för att få mod och inspiration. Jag kan också uppskatta det faktum att vissa dietbloggar och inredningsbloggar ligger på topp eftersom så många människor är intresserade av just det men varför intresserar vi oss för andra människors olyckor?
 
Hur gör ni? Vilken typ av bloggar föredrar ni? Läser ni bloggar som beskriver tragiska händelser?
 
 
 
 
#1 - Johanibilen

Min första tanke när jag läste din rubrik var: "Skadeglädjen är den enda sanna glädjen"
Men efter att ha läst ditt inlägg så tror jag mer att det handlar om att hämta styrka. Att se någon annan antingen kämpa på med liknande problem. Dvs man är inte ensam. Eller så kan man glädjas och hämta inspiration hos någon som "lyckats"

Svar: Jag tror att det kan vara en kombination av bägge med övervikt åt dina tankars håll.
Not just another mother!

#2 - Nina

Jag föredrar glada bloggar som ger styrka :)
Kram Nina

#3 - Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Jag läser mest hos de bloggare som kikar in på min sida, annars blir det en och annan fotoblogg, inredning eller receptblogg. Men jag har inte några jag följer slaviskt. Jag gillar inte heller att läsa om tragiska saker:(

#4 - Jonnié Jonsson

ja lite folk kom de, men de kan alltid bli bättre på den fronten :)

#5 - vildblomma.blo.gg

Jag klarar inte att läsa om sorgliga livsöden, det smittar som av sig och gör mig deppig, så försöker hålla mig till positiva och peppiga bloggar <3

#6 - Anonym

De är tragiskt att folk njuter av andras olycka. Själv dras jag mer till mer inspirerande bloggar. inredning, utflyktsmål och ja tips och råd hur man bäst löser vissa problem.

Svar: Ja jag gillar med den typ av bloggar
Not just another mother!

#7 - åsa

Jag läser helst inte om typ cancer å död, jag vill helst slippa alltför sorgligt, tragiskt.

Nu läser jag vanligtvis bara de bloggar jag valt följa å då accepterar jag så klart om det bloggas om sjukdom etc, jag dissar t ex inte Din blogg ifall Du skriver om att Ni är sjuka.
De bloggar jag läser förutom de jag följer är vanligtvis mammabloggar, mat/recept bloggar eller nån blogg jag finner intressant att kolla närmare på.

#8 - Vivi

Hmmm jag söker inte upp sådana bloggar själv, läser ju mest de som tittar in hos mig och de som jag fastnat för, men jag tror att endel läser för att de faktiskt frossar lite i andras olycka, men de flesta kanske läser för att det får dem att uppskatta sitt eget liv... och det är ju på sätt och vis bra. :)
Vad fint ni hade i Halloween och vilken tur att allt ändå gick bra med sonen trots allt <3
Kram

#9 - Veiken

Jag läser de bloggar som jag tycker är intressanta.Gärna resor eller tips om ett eller annat! Elände är väl inte min grej, men någon gång kan jag bli djupt berörd.
Jag känner någon som inte mår så bra själv och den personen läser och tittar gärna på elände eftersom h*n då känner att det finns folk som har det sämre och då blir vardagen genast lite lättare. Däremot kan det vara jobbigt att umgås med en sådan person!

#10 - Helena Högberg

Jag läser bloggar med väldigt varierat innehåll, lite handarbete, pyssel, loppisgrejer och en del helt vanliga människor med kul och tänkvärda inlägg (som din blogg :)). Jag läser dock inte "populära" bloggar om Smink och mode, det intresserar mig inte ett dugg. Inte heller bloggar om elände, då ligger jag vaken och funderar hela natten, jag tar lätt åt mig av andras olycka, jag är alldeles för känslig tror jag.