Sammanfattning av dagen

Idag var jag på konferens. En konferens helt i min smak. Den var inte uppbyggd på ett traditionellt konferenssätt utan innehöll korta, korta föreläsningspass och däremellan fimvisningar med reflekterande frågestunder efteråt och forumteater (Solvere) där publiken var delaktig i utgången, fantastiskt bra upplägg. Allt kring psykisk ohälsa och självskade- samt ätstörningsbeteenden specifikt. Jag är mycket nöjd! Konferensen var ett samarbete mellan Föreningen Shedo och studieförbundet Sensus.
 
Vi fick mycket matyttig information, tips på material att ladda ner samt en bok som fungerar som en slags handledning vad gäller självskadebeteende och ätstörningar.
 
 
Generellt sett så har 15-25% av ungdomar idag någon erfarenhet av självskadebeteende.
 
På sidan egonova kan man ladda ner handledningsmaterial till de informationsfilmer som projektet tagit fram om självskadebeteende och ätstörningar. Konferensen avslutades med en frågestund som projektledaren för egonovas informationsprojekt Conny Allaskog tillika ordförande för SHEDO samt sakkunnig Hannah Parnén höll i. Jag säger bara WOW, fantastisk kompetens och Hannahs livsberättelse var så gripande att jag grät flera gånger under filmvisningen. Fantastisk tjej!
 
Vi fick också med oss SHEDO:s färdighetslista, färdigheter för att stå ut, färdigheter för att få utlopp för känslor, färdigheter för att tvinga bort negativa känslor.
 
 
Slutligen vill jag tipsa om filmen "Tjejen som bar på en hemlighet". Den kommer släppas på egonovas hemsida inom kort. Otroligt gripande, fantastiskt berörande.
 
Efter konferensen så åkte jag direkt till möte med Lokala handikapprådet, följt av möte med Flunsangruppen.
Maken hämtade mig vid halvåtta för då hade vi telefonmöta med vår bankrådgivare. Vi fick ett lånelöfte till renoveringen! Tjohoo!
#1 - Amanda CL

låter intressant :)

Vad kul med lånelöftet :)

#2 - Amanda CL

sv: tack <3

#3 - Amanda CL

åh tack! det betyder mycket att höra!

#4 - Amanda CL

:)kram

#5 - åsa

Kul att Ni fick lånelöfte :)

Den konferensen skulle jag oxå velat gå på.

#6 - Tessan

Vilken intressant konferens, och intressant dag du verkar haft, och grattis till lånelöftet! :-D
Kram

#7 - Jessica Högberg

Låter mycket intressant... alla skulle behöva gå den...
Grattis till lånelöfte!!

#8 - ♥ Evahle.se - en blogg om psykisk hälsa ♥

Hemskt att så många lider av självskadebeteende...

Svar: Ja verkligen
Not just another mother!

#9 - Sandra Lundin

Låter verkligen som en bra föreläsning och ett bra upplägg. Blir sugen ibland på att leta upp föreläsningar i min närhet och få lära mig lite mer om viktig aämnen.