Apropå ekologiskt

Nu sitter jag här och funderar igen. Jag vill ju handla precis allt efter ett ekologiskt, miljövänligt tänk. Än så länge är jag inte helt hemma. Mat kanske vi handlar 80% ekologiskt numer, maken är inte lika duktig på det som jag nämligen. Kläder ungefär 50% ekologiskt. Jag hittar mycket ekologiskt till de tre yngsta till ibland lägre priser än "vanliga" kläder men till mig själv är det värre. De stora barnen styr helt själva vad de handlar och de väljer efter smak, inte efter miljö.
 
Leksaker och spel och inredningsdetaljer har vi mycket kvar att lära om. Jag undviker att köpa plastleksaker i varje fall. Millas julklappar är än så länge i trä. Hur det är framställt vet jag dock inte. De klappar som är kvar till henne skall jag köpa på ekoreko tror jag.
 
Jag hittar inte så mycket ekologiskt till mig själv, dock hittar jag en del second hand vilket jag tycker är näst bästa alternativet om man vill spara på miljön. Det är roligt att tänka till. Det känns sunt att inte ta världen för given. Det känns också som att jag mår bättre efter att jag blev vegetarian och började äta ekologiskt på i princip heltid. De må vara sockerpillereffekt, det kanske inte är det, hur som helst är det ju upplevelsen som räknas!
 
 
 
Från Göteborgs choklad och karamellfabrik vid Kronhusbodarna
#1 - Helena

Sv: tack det hade jag! Detsamma med dig :)

#2 - Veiken

Det borde vara standard att framställa allt utan en massa konstiga tillsatser. Det gäller nog att lära en del av dåtiden!

#3 - Julia Müller-Sandvik

sv: Men det låter ju utmärkt! Jag är vegan nu och saknar ost en hel del, men jag ska försöka vara vegan hela november i alla fall :)

#4 - Desirée

Vitavera köpte vi våra från - bra pris :)
Finns även hos lapplandecostore och säkert hso många fler med.

kram

#5 - åsa

Eftersom tillgång och efterfråga styr handeln är ekologiskt inte alltid lätt att få tag på här i vårt samhälle.
Köper dock en hel del, beroende på vad som finns just för stunden.
Det är galet när frukt å grönsaker inte är ekologiska.
Ekologiskt kött finns inte här.

#6 - Freja

Jag försöker mer och mer gå över till vegetariskt, men det är svårt när jag varken orkar handla eller laga maten själv. Jag tror jag skulle må mycket bättre på den dieten!

#7 - Jonnié Jonsson

ja knutan han e en fin kille

#8 - åsa

Eko vilt säljs inte på nån affär här, här är typ 65% jägare så det säljs för lite, alla känner typ nån som jagar å köper direkt av jaktlag.
Det finns en gårdsbutik som säljer nötkött, egna djur, vet dock ej om de är en eko gård.

Är KRAV märkt kött ekologiskt?

Jag blir helt ställd vid för mycket oreda, kommer inte igång, känner mig helt off.
Sa det till J igår när det gällde Elins rum, jag har för lite ork å energi, börjar i ett hörn, blir aldrig klar.

#9 - Vivi

Tycker du är superduktig som kämpar så mycket, är inte lika duktig själv, men har iaf blivit myyyycket bättre och vet du ...det är faktiskt lite tack vare din blogg. Du inspirerar :)
Kram