Kan man fira Jul traditionsenligt utan att vara en hycklare?

 
Ibland blir jag trött på att man alltid måste vara så himla politiskt korrekt. Det kanske är jag som tänker fel men jag förstår inte riktigt varför man inte kan glädjas över att få uppleva lite gemenskap och dela med sig lite mer en speciell tid på året? Ofta hör man, det där kan man göra hela året, det behöver vi inte speciella dagar att göra. Må så vara men vem stör det egentligen att man gör det några speciella dagar per år.
 
Visst det blir kommersialismens marknad med Mors dag, Fars dag, Julafton och Halloween. Men seriöst!! Vem stör det? Jag tycker det är skitbra att vi några gånger per år påminns om att vi inte bör ta varandra för självklara. Jag är inte kristen, jag tror inte på Gud eller Jesus men jag har julstjärnor i fönstren, tänder adventsljus (när jag kommer ihåg det) och firar julafton med tomte och paket på Jesusbarnets födelsedag. Så funkar jag, jag må vara hycklare men för glädjens skull kan man göra mycket.
 
Jag tycker vi alla kan försöka låta bli att vara så himla politiskt korrekta i många frågor faktiskt, ibland känner jag att vi är det till absurdum. Hur tänker ni?
 
 
#1 - Life of Johanna

Intressant inlägg. Nej man måste inte alltid vara politiks korrekt, finns det någon som är det? Finns nog de som tror de är det men som säkert tummar på ett och annat :)

#2 - Äwa

Jag tycker absolut man ska göra som man själv vill, utan att alla ska ha synpunkter hit eller dit . Vi har valfrihet i Sverige ( än så länge) så passa på coh gör som du gör och det som passar din familj. kramar till dig och familjen! <3

Svar: Tack Äwa, kram, tillbaka och detsamma till er!! <3
Inte bara mamma!