Bilen igen!

Eftersom vi gärna bilar på semestern så är det viktigt med en bil som fungerar. Vi har haft tur och faktiskt aldrig fått stopp på de här elva åren vi bilsemestrat. Vi har varit tvungna att stanna till pga bilsjuka barn och annat (inte så kul) men vi har aldrig fått fel på bilarna. Första året åkte vi i Volvo V70 med extrasäten baktill. Funkade bra när vi inte var så många. Vi köpte ungefär samtidigt en billig extrabil med åtta sittplatser. En Toyota Previa.Den äger min mamma idag. Still going strong med andra ord. Det enda nu på senaste besiktningen var något med bromsarna. Bromsar och tillbehör kan man hitta på den här sidan förresten http://www.bildelar24.com/bromsarna
 
Vi kör ju själva Renault Traffic och det finns delar både till Toyotan och den där. Bromsarna känns ju som det absolut viktigaste när man kör. Det kan sluta illa men det finns saker du kan göra om olyckan är framme, kolla här till exempel:
 
 
 
Om du inte kan se videon testa att klicka på länken här istället. https://www.youtube.com/watch?v=6LrbFAvX4cA
 
Nu åkte vi aldrig på semester i somras eftersom jag var och jobbade på Sri Lanka men vi var i Danmark på Legoland och Lalandia under höstlovet. Helt OK det med. Jag vet inte vart det bär hän nästa sommar men någonstans vill vi komma iväg och gärna ett ställe vi inte varit på förut. Storbritannien hade varit häftigt.
 
Skall ni åka någonstans i sommar?
#1 - Nina

Vi har planerat att åka till Luleå och hälsa på vänner. Har dock inte bestämt om vi ska ta bilen eller slänga extra pengar på flyg och spara tid,energi.

#2 - Veiken

Sommar! Jösses.... sommar! Jag har fullt upp med att längta efter våren! ;)

#3 - Freja

Storbritannien kan jag verkligen rekommendera, vi var ju där och tågluffade hela failjen 2010. Du kan söka på Storbritannien i min bloggså kan du få tips. Många nöjesfält, akvarium och djurparker blev det, vi gillar sånt! Nu är min ork inte så bra plus att med vår diabeteskatt kan inte hela familjen åka någonstans tillsammans, men ungarna vill att jag ska åka med dem till Island i vår, så jag hoppas det blir av!

#4 - Herr Nilssons Fru

Oj - har inte planerat nästa sommar ännu :)
Ja en bra bil är A. Jag kör SAAB ja :)
När om jag ska byta lär jag få byta märke oxå.

Kramiz

#5 - Melodi

Jag har inte planerat något inför sommar, får se helt och hållet på hur mycket pengar man hinner spara ihop :)