Bil och semester

Det där med bil

Innan vi bestämde oss för att köpa ny bil för några år sedan så velade vi ganska länge fram och tillbaka. Vi är ju en stor familj (nio personer) så det fanns inte så många alternativ att välja mellan egentligen. De olika kriterier vi tittade på var bland annat att den skulle ha automatlåda (ej manuell växellåda eftersom maken inte gillar det), den skulle gå på diesel, inte bensin och det skulle finnas mycket utrymme för extra packning eftersom vi varje år åker på bilsemester. En annan sak som kändes viktig var att det skulle vara en bil som det lätt gick att hitta bildelar till. Vi googlade självfallet runt och föll till en början för den här http://www.youtube.com/watch?v=8Ga3mBYus1A

De flesta människor gör säkert en del research innan de köper bil, så även vi. Vi kikade bland annat på denna mercedes med nio sittplatser (inklusive förarplatsen då förstås). Det var inga som helst problem att hitta en med automatlåda, bildelar var inga problem ( http://www.bildelar-online.se/mercedes-benz-bildelar). Diesel var inte lika lätt men det som gjorde att vi inte köpte en merca just då var att vi ville ha en ny bil, inte en begagnad. Just då behövde vi bil ganska omgående, mercan fanns bara som begagnad så valet föll på en annan den gången.

Vi har varit iväg på ganska många ställen på bilsemester genom åren med alla ungar, bland annat i Tyskland, Danmark, Tjeckien, Polen och Holland. Vi får väl se vart nästa resa bär hän men här kan ni läsa om tidigare resor http://madelein.se/category/semester.html. Det finns de som tror att det är besvärligt att resa med sju barn men jag upplever att det inte är besvärligare att resa med sju än vad det är med två.

Brukar ni bila eller hur gör ni på somrarna?
 
 
#1 - åsa

Vi är ju ute med husvagn, vilket Du vet :) men åker sällan några längre sträckor eftersom jag inte klarar av bilåkande/sittande för länge.

Till sommaren hoppas jag vi ska ta oss till Kolmården å Delfinariet :)

#2 - Tessan

Sista åren har det mest blivit semester med husvagn och ibland tält, vid enstaka tillfälle har vi hyrt stuga. Semestrar alltid i Sverige eller Danmark med barnen, dock inte med alla på samma gång. Ju äldre barnen blir desto färre vill följa med på semester så nu i somras var som mest 4 av de 6 barnen med.

#3 - vivi

Åh bilsemester är jag påsättochvis uppväxt med då vi bodde på Öland, vi hade inte råd att semestra när jag var liten, men många kom ju till ön med bil och hade semester och kortare utflykter har vi alltid gjort. Tycker det faktiskt är ett ganska bra sätt att se landet på :)
Kram